Σίγουρα, αν κάποιος ξένος ρωτηθεί ποιο μέρος της Ελλάδας θέλει να επισκεφθεί, η απάντηση θα περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο νησιά. Η χώρα μας όμως έχει κι άλλες ομορφιές.

Σχετική εικόνα
Γαλαξίδι

Ετσι, ο Guardian, αναζητώντας τις 12 πιο όμορφες παραθαλάσσιες πόλεις της νότιας Ευρώπης δεν θα μπορούσε παρά να στρέψει το «βλέμμα» και στην Ελλάδα. Και «εστίασε» στο Γαλαξίδι και τον Βόλο.

Σχετική εικόνα
Γαλαξίδι

«Στα στενά δρομάκια του Γαλαξιδίου, επαύλεις μαρτυρούν ότι η πόλη άκμασε τον 19ο αιώνα ως ναυπηγικό κέντρο. Σήμερα, είναι ένα γοητευτικό, χαμηλών τόνων παραλιακό θέρετρο, σε ένα φυσικό λιμάνι περιτριγυρισμένο από βουνά», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα για το Γαλαξίδι, ενώ περιγράφει ότι οι πέντε παραδοσιακές πλατείες του οδηγούν στο ψηλότερο σημείο, τον επιβλητικό ναό του Αγίου Νικολάου. Συμβουλεύει τους επισκέπτες να νοικιάσουν ποδήλατα και να εξερευνήσουν την Πέρα Πάντα, απέναντι από το λιμάνι, ή τις κοντινές παραλίες, όπως το Ανεμοκάμπι, ενώ δεν παραλείπει να τους θυμίσει ότι πολύ κοντά βρίσκονται και οι Δελφοί.

Αποτέλεσμα εικόνας για βόλοσ
Βόλος

Όσο για τον Βόλο, ο Guardian περιγράφει την πόλη ως γεμάτη ενέργεια. Προτείνει βραδινή βόλτα στην παραλιακή και χαλάρωση στους πεζόδρομους, ενώ σημειώνει ότι η παραλία Αναυρος είναι τέλεια για μια βουτιά και έχει καλές ταβέρνες. Ακόμη, συστήνει στους επισκέπτες να βρεθούν στην παραλία Αλυκές, με τις καφετέριές της, όπως και- όπως είναι φυσικό- μια εκδρομή στο Πήλιο με τα «γραφικά ορεινά χωριά και τη μεγαλοπρεπή θέα».

Αποτέλεσμα εικόνας για βόλος λιμάνι
Βόλος