Έγγραφο της Βουλής των Λόρδων, σύμφωνα με τη Daily Mail, αποκαλύπτει την πρώτη συνταγματική μεταρρύθμιση της βασιλείας του Κάρολου., βάσει του οποίου θα ορίζονται διαφορετικά πλέον οι αντιβασιλείς στη Βρετανία.

Αυτό σημαίνει ότι το παλάτι του Μπάκιγχα, σκοπεύει να αντικαταστήσει τον πρίγκιπα Άντριου και τον πρίγκιπα Χάρι, οι οποίοι μέχρι πρότινος λόγω της σειράς διαδοχής θα μπορούσαν να αναμειχθούν σε κρατικές υποθέσεις κατά την απουσία του βασιλιά. Σύμφωνα με την Daily Mail, οι προτάσεις για τον διορισμό των αντιβασιλέων εξετάζονται από το Μπάκιγχαμ εδώ και μήνες, και μάλιστα είχαν την έγκριση της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι πρώτες συζητήσεις έγιναν την περασμένη Δευτέρα (24.10.2022) στη Βουλή των Λόρδων και αναμένεται σύντομα να ανακοινωθούν.

Η μεταρρύθμιση είναι σχετικά επείγουσα, δεδομένου ότι ο βασιλιάς και η σύζυγός του είναι πιθανό να αναχωρήσουν σύντομα για το εξωτερικό, την πρώτη φορά που ο μονάρχης θα φύγει από τη χώρα εδώ και επτά χρόνια.