Αποκαλυπτικός ο Μάθιου Πέρι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετώπισε εξαιτίας του εθισμού του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Ο 53χρονος ηθοποιός, που έγινε διάσημος από το ρόλο του στη σειρά «Τα Φιλαράκια», είπε ότι ξεκίνησε το ποτό σε ηλικία 14 ετών και λίγο αργότερα τα χάπια, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που οδηγήθηκε εσπευσμένα στα επείγοντα περιστατικά. Είχε φθάσει στο σημείο να παίρνει 55 Vicodin την ημέρα, είχε πέσει στα 58 κιλά, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν μπορούσε να βάλει ένα τέλος.

Ο εθισμός του στα οπιοειδή προκάλεσε έκρηξη του παχέος εντέρου του, όταν ήταν 49 ετών, με συνέπεια να πέσει σε κώμα για δύο εβδομάδες και να περάσει μήνες στο νοσοκομείο. Μετά τη διάτρηση του παχέος εντέρου, ο Μάθιου Πέρι έπρεπε να χρησιμοποιεί σακούλα κολοστομίας για 9 μήνες, έκανε συνολικά 14 χειρουργικές επεμβάσεις στο στομάχι του και έχει πάει 15 φορές σε κέντρο αποτοξίνωσης.

Ο τηλεοπτικός «Τσάντλερ» αναφέρεται ακόμη και στην συνάδελφό του, Τζένιφερ Άνιστον, της οποίας η στήριξη ήταν καθοριστική στο ταξίδι της ανάρρωσης. «Ήταν εκείνη που άπλωσε το χέρι της περισσότερο. Της είμαι πραγματικά ευγνώμων γι’ αυτό», δηλώνει ο Πέρι.

Νηφάλιος πλέον, μιλάει για όλα στην αυτοβιογραφία του που πρόκειται να κυκλοφορήσει αυτές τις ημέρες, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τον κόσμο που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα.