Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “El Mundo”, ο Λιονέλ Μέσι θα μείνει ελεύθερος απ’ την Μπαρτσελόνα σε περίπτωση που υπάρξει ανεξαρτησία της Καταλονίας κι ο σύλλογος δεν αγωνιστεί σε μία απ’ τις κορυφαίες λίγκες.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ύστερα από μεγάλο διάστημα διαπραγματεύσεων, η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του Αργεντινού άσσου μέχρι το καλοκαίρι του 2021, με ρήτρα 700.000 ευρώ.

Υπάρχει όμως κίνδυνος ο Μέσι να βρεθεί ελεύθερος, αν υπάρξουν σημαντικές πολιτικές εξελίξεις στην Ισπανία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της “El Mundo”, στο συμβόλαιο του 30χρονου επιθετικού υπάρχει ειδικός όρος που του επιτρέπει να αποχωρήσει ως ελεύθερος, σε περίπτωση που αποφασιστεί η ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας κι οι “μπλαουγκράνα” δεν αγωνιστούν στο ισπανικό, το ιταλικό, το γερμανικό ή το γαλλικό πρωτάθλημα.

Το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας υποστηρίζει πως η πολιτική κατάσταση στη χώρα έχει ανησυχήσει τον Μέσι και γι’ αυτό το λόγο προέβη σ’ αυτή την κίνηση. Από την άλλη πλευρά, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα  δέχτηκε τον όρο του Μέσι για να μην τον χάσει.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Οκτώβριο, η περιφερειακή Κυβέρνηση της Καταλονίας προέβη σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ισπανία. Οι κάτοικοι της Καταλονίας τάχθηκαν συντριπτικά υπέρ του “ναι”, αλλά το δημοψήφισμα θεωρήθηκε παράνομο με βάση το ισπανικό σύνταγμα.