Κυκλοφόρησε στην αγορά ο πρώτος εκτυπωτής makeup, ο οποίος επιτρέπει στους καταναλωτές να σκανάρουν το πρόσωπο τους για να βρουν την ιδανική απόχρωση makeup.

Η πρωτοποριακή συσκευή ονόματι Opte, αποτέλεσμα 13 ετών έρευνας, και παρά το υψηλό κόστος της το οποίο ανέρχεται περίπου στα 560€, έχει καταγραφεί ήδη λίστα αναμονής 25.000 ατόμων. Σχετικά με την λειτουργία της, ένας από τους δημιουργούς της συσκευής, ο Thomas Rabe εξηγεί: «Εντοπίζει περισσότερες ατέλειες και δυσχρωμίες από το ανθρώπινο μάτι. Δεν είναι μόνο ο μοναδικός εκτυπωτής χειρός για αισθητική χρήση αλλά και ο μοναδικός οικιακός εκτυπωτής χειρός».

Η αποτελεσματικότητά της συσκευής αυτής βασίζεται σε μια κάμερα υψηλής ευκρίνειας, η οποία καταγράφει πάνω από 200 εικόνες ανά δευτερόλεπτο σκανάροντας το δέρμα με μπλε φως και ανιχνεύοντας περιοχές σκουρότερες από την υπόλοιπη επιφάνειά του. Όταν αναγνωρίσει δυσχρωμίες, απελευθερώνει σταγονίδια ενός σέρουμ με χρώμα ειδικά σχεδιασμένου ώστε να καλύπτει τις ατέλειες. Η διαδικασία διαρκεί περίπου πέντε λεπτά και το αποτέλεσμα είναι ένα αόρατο και ταυτόχρονα αψεγάδιαστο makeup. Εκτός από κάλυψη, υπόσχεται θεραπευτική δράση, χάρη στη νικοτιναμίδη που περιέχει, μια ουσία που με την πάροδο του χρόνου μειώνει την όψη των κηλίδων.

Τέλος,το makeup της συσκευής μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για δυσχρωμίες στην περιοχή του στήθους, όπου «πολλές γυναίκες έχουν βλάβες από τον ήλιο, και όπου αποφεύγουν να φορούν makeup γιατί μπορεί να αφήσει λεκέδες στα ρούχα». Σε αυτό το link,θα βρείτε την συσκευή Opte. 👉🏼https://opte.com/products/opte-precision-system