Τους κορυφαίους Έλληνες της Αυστραλίας για το 2019 τίμησε και φέτος το Ελληνοαυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο HACCI (Hellenic Australian Chamber of Commerce and Industry) κατά τη διάρκεια της ετήσιας χοροεσπερίδας του που φέτος δόθηκε στο Plaza Ballroom.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Βραβείο για Υπηρεσίες προς την Ευρύτερη Κοινότητα – Maria Strintzos Η Μαρία Στρίντζου εδώ και τρεις δεκαετίες παρέχει ανθρωπιστικές υπηρεσίες στους δοκιμαζόμενους λαούς χωρών της Αφρικής.
Εκτός των άλλων από ενέργειες της κάθε χρόνο συγκεντρώνονται περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια για την περιοχή Tigray της Αιθιοπίας.

Βραβείο “Σπύρος Σταμούλης” για την Συνολική Προσφορά – George Pappas AO. Γεννημένος στη Ρόδο ο Γιώργος Πάππας έχει μια εντυπωσιακή πορεία τόσο στον τομέα των σπουδών όσο και στις επιχειρήσεις, στην Αυστραλία και το εξωτερικό. Είναι επίσης ο πρώτος γεννημένος Έλληνας που υπηρέτησε ως πρύτανης σε αυστραλιανό πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στο Victoria University.

Βραβείο σε Γυναίκα Επιχειρηματία – Freda Miriklis H Φρίντα Μυρικλή είναι γνωστή και καταξιωμένη διεθνώς για την προώθηση της ισότητας των φύλων στον ΟΗΕ, κυβερνήσεις και μεγάλες εταιρίες.

Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας – Maria Mavrikos. Η Μαρία Μαυρίκου ήταν μόλις 40 ημερών όταν έγινε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Η ίδια πέρασε δια πυρός και σιδήρου (στην κυριολεξία) και σήμερα διευθύνει με επιτυχία την εταιρία Structural Challenge.

Βραβείο Επαγγελματικής Αριστείας – Peter Konidaris. Ο Πέτρος Κονιδάρης συμβουλεύει επιχειρήσεις και κυβερνήσεις σε θέματα υποδομών αλλά και φορολογικών μεταρρυθμίσεων. Ο ίδιος πιστεύει ότι ο επιχειρηματικός κόσμος έχει υποχρεώσει να είναι πρωτοπόρος και στην παροχή υπηρεσιών προς τους μη προνομιούχους της κοινωνίας μας.

Βραβείο “Χρήστος Σαρησταύρου” για Νέους Επιχειρηματίες – Jim Giamarelos. Ο Δημήτρης Γιαμαρέλος από πολύ μικρός εργαζόταν. Αν και έκανε πολλές δουλειές ως τώρα, σπούδασε και σήμερα έχει την δική του εταιρία που σχεδιάζει σπίτια και η οποία διακρίνεται για τα πρωτοποριακά της σχέδια.

Bραβείο Αριστείας για διάκριση στον Αθλητικό Χώρο – Elias Donoudis. Αυτό το βραβείο δόθηκε στον Ηλία Ντωνούδη, που εδώ και πολλές δεκαετίες υπηρετεί την αθλητική δημοσιογραφία με συνέπεια, ευθύνη, πάθος και μεράκι και έχει πάρει συνεντεύξεις από θρύλους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου (Πελέ, Πούσκας, Μπεκενμπάουερ κ.ά.)