Τι κι αν έχουν τρία ανήλικα παιδιά, 3, 6 και 8 ετών. Ενα ζευγάρι Φιλανδών τα… φόρτωσε σε ποδήλατα και έφτασαν στα Χανιά, διασχίζοντας ένα μεγάλο τμήμα της Ευρώπης σε δύο τροχούς.

Το ταξίδι της οικογένειας Χανέλα ξεκίνησε τον Ιούνιο, με δύο ποδήλατα με ηλεκτροκίνηση. Συνήθως στο ένα βρίσκεται η μητέρα με τα δύο παιδιά και στο άλλο ο πατέρας με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Για να φτάσουν στην Κρήτη, διέσχισαν με ποδήλατο τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και τη Σερβία!

Τώρα, μένουν σε μία σκηνή στα Χανιά και έχουν αρχίσει ήδη να εξερευνούν- πάντα με ποδήλατο- πολλά μέρη της Κρήτης.

«Πήραμε το πλοίο από τη Φιλανδία για τη Γερμανία και από τη Γερμανία αρχίσαμε την ποδηλασία. Διασχίσαμε τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και πήγαμε με τα ποδήλατα στη Σερβία. Από τη Σερβία έπρεπε να πάρουμε το τρένο για την Ελλάδα», είπε στο ΑΠΕ η Χίλα Χανέλα, περιγράφοντας το ταξίδι της οικογένειας.

«Γίνεται σαν φυσιολογική ζωή. Φυσικά πρέπει να προσέχεις όταν διασχίζεις μεγάλους δρόμους και να σκέφτεσαι τις πιο ασφαλείς διαδρομές με το ποδήλατο κι έπειτα πρέπει να είσαι προσεκτικός με οτιδήποτε. Δεν ξέρω αλλά στο τέλος δεν είναι τόσο σκληρό», συμπλήρωσε.

«Δεν ξέρω πώς θα είναι με αυτοκίνητο γιατί δεν είχαμε ποτέ, δεν έχουμε ούτε δίπλωμα οδήγησης, αλλά αν ταξιδεύεις με λεωφορεία, με αεροπλάνα και άλλα μέσα είναι πολλές φορές που βλέπεις πολλά ωραία μέρη αλλά δεν μπορείς να σταματάς. Ενώ αν έχεις αρκετό χρόνο και κινείσαι αργά μπορείς να σταματάς σε κάθε μέρος», είπε από την πλευρά του ο Γουιλιάμι Χανέλα.