Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για την 92η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ 2020  στο Λος Άντζελες και η αγωνία των πρωταγωνιστών, σκηνοθετών και παραγωγών για την κατάκτηση του πολυπόθητου χρυσού αγαλματίδιου μπαίνει στην τελική ευθεία.

Μετά την απονομή των Χρυσών Σφαιρών και των Critics’ Choice Awards , την ανακοίνωση των BAFTA αλλά και των SAG, σειρά έχουν οι υποψήφιοι της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών Κι Επιστημών (Academy of Motion Picture Arts and Sciences, AMPAS), που είναι υπεύθυνη για μία από τις πιο φανταχτερές γιορτές του κινηματογράφου.

Οι ταινίες με τις περισσότερες υποψηφιότητες που θα αναμετρηθούν στις μεγάλες κατηγορίες είναι οι: «Joker» με 11 υποψηφιότητες, ενώ με 10 υποψηφιότητες ακολουθούν οι «The Irishman», «1917» και «Κάποτε στο Χόλιγουντ».

Τα 8.469 μέλη της Ακαδημίας των Όσκαρ ψήφισαν από τις 2 έως τις 7 Ιανουαρίου και για τις 24 κατηγορίες των Όσκαρ 2020, από αυτή της Καλύτερης Φωτογραφίας έως την Καλύτερη Διεθνή Ταινία Μεγάλου Μήκους.

Η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ 2020 γίνεται σχεδόν ένα μήνα πριν την μεγάλη τελετή, ενώ η απονομή θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου στο Dolby Theater.