Με βουλευτές του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας συναντήθηκαν εκπρόσωποι της ΟΣΕΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη), με στόχο την ενημέρωση για τις δραστηριότητες και το έργο της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ.Κωνσταντίνος Απατζίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Νeuss κ.Παναγιώτης Τσαουσίδης και η γραμματέας του Συλλόγου Κολωνίας κα.Κωνσταντίνα Βουλτσίδου, συναντήθηκαν στο Ντίσελντορφ με την κα.Wermer MdL και τον κ.Blondin, βουλευτές και μέλη της επιτροπής ενσωμάτωσης του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Πέρα από το έργο και τις δράσεις της Ομοσπονδίας, οι εκπρόσωποι της ΟΣΕΠΕ ενημέρωσαν τους Γερμανούς βουλευτές για τη δυνατότητα που έχει η Ομοσπονδία ως φορέας να συμβάλλει στο έργο της επιτροπής ενσωμάτωσης του κρατιδίου.

Οι κ.κ Blondin και Wermer από την άλλη πλευρά, δήλωσαν ότι θα εισηγηθούν στην επιτροπή ενσωμάτωσης ώστε να συμπεριλάβουν εκπροσώπους της Ομοσπονδίας στις ομάδες εργασίας, αλλά και στα δίκτυα ενσωμάτωσης.

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα μέλη της Ομοσπονδίας, όταν στο πέρας της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του τοπικού κοινοβουλίου τους ανακοίνωσαν ότι θα αναζητήσουν τρόπους χρηματοδότησης του έργου της Ομοσπονδίας.

Η επόμενη συνάντηση της ΟΣΕΠΕ με πολιτικούς παράγοντες, είναι στις 14 Ιουλίου 2018 με τον κ.Wieland MdEP, αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβούλιου στη Βάδη Βυτεμβέργη.