Τρία πάντα στον ζωολογικό κήπο της Μαδρίτης – η Χούα Ζούι Μπα, ο Μπινγκ Σινγκ και η κόρη τους – έχουν γίνει αναμφισβήτητα οι σταρ του πάρκου μιας και τα συμπαθή ζώα είναι πολύ δημοφιλή, καθώς είναι τα μοναδικά πάντα στην ισπανική πρωτεύουσα.

Τα δύο γιγάντια πάντα – ο Μπινγκ Σινγκ και η Χούα Ζούι Μπα – έφθασαν στον ζωολογικό κήπο της Μαδρίτης τον Σεπτέμβριο του 2007, χάρη στη 10ετή συνεργασία μεταξύ της Ισπανίας και της Κίνας.

Πριν από ενάμιση χρόνο, το ζευγάρι απέκτησε το τέταρτο πάντα, μετά το ζευγάρι διδύμων Πο και Ντε Ντε και το τρίτο κατά σειρά μωρό, τον Σινγκ Μπάο. Τα τρία πάντα έχουν ήδη μεταφερθεί στο εξειδικευμένο κέντρο εκτροφής γιγάντιων πάντα στην Τσενγκντού, στην νοτιοδυτική επαρχία της Κίνας Σιτσουάν.

Το νεότερο μέλος της οικογένειας, η “ομορφούλα” όπως την αποκαλούν στα ισπανικά, ζύγισε μόλις 180 γραμμάρια όταν γεννήθηκε, και τώρα έχει φθάσει τα 50 κιλά περίπου.

Η φροντίδα τους είναι πολύ σημαντική και ο ζωολογικός κήπος έχει επενδύσει πολύ σε εξειδικευμένους φροντιστές και διατροφή – περίπου 150 κιλά φρέσκο μπαμπού κάθε μέρα.