Στην πρώτη θέση της λίστας με τους 10 καλύτερους νησιωτικούς προορισμούς στον κόσμο που δημοσιεύει η διαδικτυακή έκδοση του «Travel + Leisure», βρίσκεται η Πάρος, ενώ τη λίστα συμπληρώνει κι ένα αλὀμη ελληνικό νησί, αυτό της Μήλου.

Πάρος

Το έγκριτο περιοδικό με απήχηση στο παγκόσμιο ταξιδιωτικό κοινό αναφέρεται στα δύο νησιά των Κυκλάδων και τα συγκρίνει με τις Μπαχάμες, τις Μαλδίβες και το Μπαλί, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματά τους, δείγμα της διεθνούς αναγνώρισης που έχουν λάβει.

Πάρος
Πάρος

«Είτε εξερευνάτε αρχαία αντικείμενα στην Πάρο είτε είστε με ψαροντούφεκο στο Thunderball Grotto στις Μπαχάμες, τα νησιά αυτά θα σας προσφέρουν αξέχαστες διακοπές. Οι λάτρεις της ηλιοφάνειας θα βρουν κρυστάλλινα νερά και εκπληκτικές ακτές στη Μήλο, ενώ η Πάρος, με την ηρεμία της, κερδίζει τους επισκέπτες που θέλουν να την εξερευνήσουν» σημειώνει ο αρθρογράφος στην εισαγωγή του, πριν ξεκινήσει να απαριθμεί τους προορισμούς που προτείνει στους αναγνώστες του.

Μήλος

«Μπορεί η Μύκονος να έχει συγκεντρώσει όλη την αγάπη μας, όμως η Μήλος έχει υπέροχες παραλίες και ξεκάθαρα μεγαλύτερη ιστορία» αναφέρει το δημοσίευμα για τη γενέτειρα της Αφροδίτης της Μήλουκαι προτείνει βόλτες στις κατακόμβες, τα ορυχεία και τα ερείπια του αρχαίου αμφιθέατρου. Το δημοσίευμα συστήνει επίσης την παραλία Τσιγκράδο, ως ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κανείς στο νησί.

Μήλος

Όσο για την Πάρο, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, αποτελεί τον κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό στην Ευρώπη για το περιοδικό. Ανάμεσα στις προτάσεις του «Travel + Leisure» συμπεριλαμβάνεται μια βόλτα στην Παναγία την Εκατονταπιλιανή, καθώς και μπάνιο στις ξεχωριστές Κολυμπήθρες.