Απεβίωσε το απόγευμα της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 96 ετών, η Βασίλισσα Ελισάβετ. Η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, ήταν στο θρόνο για 70 χρόνια, αλλά και μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία, έφυγε ύστερα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό.

Νέος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου ανέλαβε αμέσως μετά τον θάνατο της μητέρας του, ο πρωτότοκος γιός της Κάρολος, πρίγκηπας της Ουαλίας.

Το BBC διέκοψε το πρόγραμμά του για να μεταδώσει την είδηση, βυθίζοντας στο πένθος το Ηνωμένο Βασίλειο και σκορπίζοντας θλίψη σε όλο τον κόσμο. «Πριν από μερικά λεπτά, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Το παλάτι μόλις εξέδωσε την ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι η βασίλισσα πέθανε γαλήνια στο Μπαλμόραλ αυτό το απόγευμα. Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος θα παραμείνουν σήμερα στο Μπαλμόραλ και θα επιστρέψουν αύριο στο Λονδίνο», ανέφερε ο παρουσιαστής του BBC.

Με τις σημαίες στα κτίρια των υπουργείων της Βρετανίας να κυματίζουν μεσίστιες, η βασιλική οικογένεια αναμένεται να δημοσιοποιήσει το πρόγραμμα της κηδείας της Ελισάβετ που θα γίνει σε 10 μέρες.