Ο Γερμανός εκκεντρικός σχεδιαστής μόδας και φωτογράφος Καρλ Λάγκερφελντ  πέθανε χθες το πρωί στο Παρίσι, σε ηλικία 85 ετών. Είχε εισαχθεί εσπευσμένα το βράδυ της Δευτέρας σε νοσοκομείο, καθώς τελευταία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Bildergebnis für Πέθανε ο Καρλ Λάγκερφελντ

Ο διάσημος Γερμανός γεννήθηκε το 1933, σε μία ιδιαίτερα εύπορη οικογένεια βιομηχάνων. Το ξεκίνημά του στον χώρο της υψηλής ραπτικής καταγράφηκε στα 1963, όταν άρχισε να εργάζεται για λογαριασμό του ιταλικού Οίκου «Tiziani», ενώ λίγους μήνες μετά συνεργάσθηκε με το αντίστοιχο, γαλλικό στούντιο «Chloe».

Bildergebnis für Πέθανε ο Καρλ Λάγκερφελντ


Στη συνέχεια, εργάσθηκε και για άλλους Οίκους διεθνούς φήμης, όπως για τον Οίκο «Fendi» το 1965, τον ιταλικό Οίκο «Curiel» το 1970 και τον γαλλικό Οίκο «Chanel», όπου διετέλεσε για πολλά χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής.

Bildergebnis für Πέθανε ο Καρλ Λάγκερφελντ


Καυστικός, ενίοτε κυνικός, προσβλητικός και εξωστρεφής, προκαλούσε ποικίλες αντιδράσεις με τις εκάστοτε, ιστορικές ρήσεις του, οι οποίες έχουν καταγραφεί στο συνεργατικό πόνημα «The World According to Karl».
Αγαπημένο του μότο ήταν: «Μια μικρή αίσθηση του χιούμορ και λίγη ασέβεια. Αυτά χρειάζεται ένας θρύλος για να επιβιώσει».