Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών από ένα σπάνιο τύπο καρκίνου ο Ολυμπιονίκης στο Τάε Κβο Ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Η τραγική είδηση έγινε γνωστή με ανάρτηση στα social media του ίδιου όπου εξιστορεί το χρονικό της ασθένειας.

Διεγνώσθη με την εξαιρετικά σπάνια μορφή καρκίνου, το καρκίνωμα Nut, πριν από δύο χρόνια και αποτελεί, δυστυχώς, το πρώτο καταγεγραμμένο θύμα του συγκεκριμένου τύπου επιθετικού καρκίνου.

Την είδηση του θανάτου του στον καιρό των social media γνωστοποίησε ο ίδιος με ένα συγκλονιστικό κείμενο που είχε ετοιμάσει ζητώντας να ανέβει στους λογαριασμούς του σε Facebook και Twitter όταν θα έχει φύγει από τη ζωή.

«Θα ξεκινήσω με αυτό το κλισέ, ότι για να διαβάζετε τώρα αυτήν την δημοσίευση μου, μάλλον έχω φύγει για κάπου καλύτερα ή και για το πουθενά.

Δύο χρόνια, βασανίστηκα κι εγώ με τον καρκίνο. Με έναν τόσο σπάνιο τύπο καρκίνου, το καρκίνωμα nut, που αυτή τη στιγμή εννέα στους δέκα Έλληνες γιατρούς που το διαβάζουν, το ακούν για πρώτη φορά και θα σπεύσουν να το ψάξουν. Ευτυχώς ο δικός μου γιατρός, ο υπέροχος Γιάννης Μπουκοβίνας που με πήρε από το χέρι στο πιο δύσκολο ταξίδι της ζωής μου, τον γνώριζε αυτόν τον σπάνιο τύπο και έκανε τα πάντα για να με σώσει ή να μου χαρίσει λίγη παραπάνω ζωή. Κίνησε γη και ουρανό, να φέρει φάρμακα κυριολεκτικά από την άλλη άκρη της γης για να τα δοκιμάσω.

Δύο χρόνια δεν είπα ποτέ «Γιατί σε εμένα»; Δεν υπάρχει πιο εγωιστική σκέψη από αυτή. Σε κάποιον τυχαίνει, στον διπλανό μας, στον γείτονά μας, στον συνάνθρωπό μας. Και πλέον τυχαίνει σε πολλούς. Αν βάλω ένα πρόσημο τύχης στη ζωή μου, θα σας πω ακόμα και τώρα, ότι ήμουν τυχερός άνθρωπος. Είχα την ευλογία να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα, να ανέβω στο βάθρο πολλές φορές, να δοξάσω τον αθλητισμό και την χώρα μου, να γνωρίσω ανθρώπους από όλον τον κόσμο, να μάθω το σεβασμό, την ευγενή άμιλλα, αξίες τόσο σημαντικές και να προσπαθήσω να τις κάνω πράξη και στη ζωή μου».