Το 1966 ο Σον Κόνερι ανακοινώνει στους Παραγωγούς του θρυλικού James Bond, ότι «δεν θα παίξει στην επόμενη ταινία της σειράς που ήταν ‘Στην υπηρεσία της αυτής Μεγαλειότητος’ λόγω οικονομικών διαφορών».  

Τότε οι παραγωγοί  Harry Saltzman και Albert R. Broccoli, «απλώνουν τα δίχτυα τους ως την Ελλάδα και πιέζουν το Γιώργο Φούντα να πάει στο Λονδίνο  και να περάσει το casting, ώστε να ενσαρκώσει το θρυλικό Πλωτάρχη της MI 6 σε πέντε ταινίες ! Ο Φούντας προβάλλει τις πάγιες ενστάσεις, όμως ο Φίνος τον πείθει «να μπει στο αεροπλάνο» και να πάει στο Λονδίνο. Εκεί σαρώνει στο casting και μένει στην τελική τριάδα. Μέσα του όμως επικρατεί  το Ρουμελιώτικο αγύριστο κεφάλι και  αυτοϋπονομεύεται. Λέει «δεν θα το βγάλω» υποκλίνεται στους παραγωγούς και μπαίνει στο αεροπλάνο της επιστροφής. Το ρόλο τελικά τον παίρνει ο «στεγνός» GEORGE LAZENBY, χωρίς να αφήσει αποτύπωμα, αφού «άντεξε» μόνο για μια ταινία.

Έτσι ο Γιώργος Φούντας, ένας φανατικός Παναθηναϊκός, που όμως έπαιξε μπάλα στην ΑΕΚ και έγραψε κινηματογραφική ιστορία ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ένας αφοσιωμένος αριστερός που είπε κάποτε στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο «Τι χαμπάρια Κώτσο, τι κάνουν η κυρά και τα κουτσούβελα», ένας άνθρωπος κοντά στους ανθρώπους που διετέλεσε δυο τετραετίες, Αντιδήμαρχος Πειραιά, αλλά κυρίως ένας τεράστιος ηθοποιός δεν έγινε ποτέ ο James Bond. Κι ας ήταν ότι είχε ονειρευτεί, ακόμη κι ο ίδιος ο δημιουργός του, Ίαν Φλέμινκ …