Η Black Friday φέρνει μεγάλες εκπτώσεις σε πολλά προϊόντα ωστόσο τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνές είναι οι περιπτώσεις καταναλωτών που πέφτουν θύματα ηλεκτρονικών αγορών.

Προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις καλό είναι να πραγματοποιούμε τις αγορές μας στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας προπληρωμένες κάρτες, στις οποίες έχουμε βάλει το απαιτούμενο ποσό για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή μας.

Σε σελίδες με εντυπωσιακές εκπτώσεις πρέπει να προσέχουμε αν πάνω αριστερά στην μπάρα αναζήτησης του Browser μας υπάρχει το εικονίδιο με το λουκέτο που μας δείχνει ότι η σελίδα είναι ασφαλής.

Αν έχει paypal, ώστε να δεσμεύονται τα χρήματα μας και να μπορούμε να μας επιστραφούν σε περίπτωση απάτης και τέλος αν το ηλεκτρονικό κατάστημα έχει φυσική έδρα, τηλέφωνο επικοινωνίας και στέλνει τα προϊόντα του με αντικαταβολή.

Καλό είναι να επιλέγουμε μεγάλα κι αναγνωρισμένα ηλεκτρονικά καταστήματα κι επιπλέον να έχουμε φροντίσει για την ασφάλεια του υπολογιστή μας, έχοντας εγκαταστήσει κάποιο πρόγραμμα antivirus, ώστε προσωπικά μας δεδομένα όπως φωτογραφίες, βίντεο και κωδικοί τραπεζικοί λογαριασμών να προστατεύονται από επιτήδειους.