Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται πλέον οι σχέσεις του πρίγκιπα Χάρι με τον πατέρα του και τον αδερφό του, μετά τις αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Spare».

Περιγράφει τον πρίγκιπα της Ουαλίας ως τον «αρχι-αντίπαλό» του (arch-nemesis) και κατηγορεί τον βασιλιά ότι ανησυχούσε ότι θα «επισκιασθεί» από τη χολυγουντιανό αέρα της συζύγου του, Μέγκαν Μαρκλ.

Σύμφωνα με την Daily Mail -που επικαλείται βασιλικές πηγές των Sunday Times, o πρίγκιπας Χάρι έχει βγει από το σενάριο της στέψης του βασιλιά Καρόλου που θα γίνει στις 6 Μαΐου.

Η βασιλική οικογένεια έχει παραμείνει μέχρι στιγμής σιωπηλή επί του θέματος, αρνούμενη να απαντήσει στις εμπρηστικές αποκαλύψεις του Δούκα του Σάσσεξ, αλλά o βασιλικός συντάκτης των Sunday Times ανέφερε ότι ο Χάρι έχει παραλειφθεί από τις διαδικασίες της επικείμενης στέψης.

«Μπορώ να αποκαλύψω ότι ο πρίγκιπας Χάρι έχει διαγραφεί από το σενάριο για τη στέψη, χωρίς να έχει επίσημο ρόλο στην τελετή, αν παρευρεθεί. Σπάζοντας την παράδοση, ο Κάρολος θα απορρίψει τους βασιλικούς δούκες που γονατίζουν και αποτίουν φόρο τιμής στον μονάρχη. Μόνο ο Γουίλιαμ θα εκτελέσει αυτόν τον ρόλο», ανέφερε.