Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας έδωσε μια πραγματικά συγκινητική ομιλία για την κόρη του, πριγκίπισσα Λεονόρ, στην οποία έδωσε το παράσημο του, Τάγμα του Χρυσόμαλλου Δέρατος. Ήταν η πρώτη απονομή αυτού του Τάγματος από τον βασιλιά Φίλιππο Στ΄της Ισπανίας.

REUTERS

Ανήμερα των γενεθλίων του, ο βασιλιάς γιόρτασε τα 50 χρόνια ζωής δίνοντας στη δωδεκάχρονη κόρη του μία από τις υψηλότερες τιμές της χώρας.

REUTERS

«Ξέρω ότι μπορεί να φανεί ότι έχετε πολλές προκλήσεις και ευθύνες για να αντιμετωπίσετε, όλες εξίσου σημαντικές και δύσκολες, αλλά ξέρετε ότι έχετε την υποστήριξη πολλών ανθρώπων που θέλουν το καλύτερο για την Ισπανία, για το Στέμμα και για σας». REUTERS

«Η οικογένειά σας θα είναι πάντα δίπλα σας, ειδικά η μητέρα σας και η Σόφια, που θα είναι μαζί σας υποστηρίζοντάς σας, όπως επίσης και οι παππούδες σας και φυσικά εγώ ο ίδιος… Να ξέρετε ότι έχετε την πλήρη εμπιστοσύνη μου και ότι αισθάνομαι τόσο πολύ υπερήφανος δίνοντάς σας το Τάγμα του Χρυσόμαλλου Δέρατος»

REUTERS

Το Τάγμα του Χρυσόμαλλου Δέρατος ( (ισπανικά: Orden del Toisón de Oro) δημιουργήθηκε  από τον βασιλιά Φίλιππο ΙΙΙ (1396-1467), δούκα της Βουργουνδίας,  όταν παντρεύτηκε την ινφάντα Ισαβέλλα της Πορτογαλίας,  στις 7 Ιανουαρίου 1430. Τους προηγούμενους αιώνες απονεμόταν  στον πρίγκιπα των Αστουριών, στην γέννησή του.  Στο σημερινό  βασιλιά Φίλιππο, του απενεμήθη από τον πατέρα του, βασιλιά Χουάν Κάρλος, όταν ήταν 14 ετών.

REUTERS

Μέχρι χθες, το Τάγμα του Χρυσόμαλλου Δέρατος από την εποχή της δημιουργίας του είχε απονεμηθεί σε τρεις γυναίκες μόνο. Και οι τρεις  απονομές  έγιναν από τον βασιλιά Χουάν Κάρλος. Οι τιμηθήσες ήταν η βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας, η βασίλισσα Μαργαρίτα Β΄της Δανίας, και η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄του Ηνωμένου Βασιλείου.

REUTERS

Η πριγκίπισσα Λεονόρ είναι η τέταρτη στην ιστορία που λαμβάνει το περιδέραιο του Τάγματος του Χρυσόμαλλου Δέρατος.

REUTERS

 

REUTERS

 

REUTERS

 

REUTERS