Πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο περιόρισαν τους εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία ανάγκασε δισεκατομμύρια ανθρώπους να γιορτάσουν ιδιωτικά στο σπίτι τους την αλλαγή του χρόνου.

Το μικρό αρχιπέλαγος του Κιριμπάτι και τα νησιά Σαμόα στον Ειρηνικό υποδέχθηκαν πρώτα στον πλανήτη, στις 12.00 ώρα Ελλάδος την Πέμπτη, το 2021, ενώ τα ακατοίκητα νησιά Χάουλαν και Μπέικερ περίμεναν άλλες 26 ώρες.

Η Νέα Ζηλανδία, όπου ισχύουν ακόμη κάποιοι περιορισμοί, είναι η μόνη χώρα του πλανήτη όπου οι κάτοικοι μπορούν να γιορτάσουν. Μεγάλα πλήθη υποδέχθηκαν το νέο έτος στο Όκλαντ με γιορτή πυροτεχνημάτων.

protohronia-nea-zilandia.jpg

Στο Σίδνεϊ, την μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, η περίφημη γιορτή των πυροτεχνημάτων φώτισε τον ουρανό επάνω από το λιμάνι χωρίς σχεδόν καθόλου θεατές.

Στη Νέα Υόρκη, όπου συνήθως η Times Square ήταν γεμάτη ενθουσιασμένους ανθρώπους που γιόρταζαν υπό τη βροχή κονφετί, η συνοικία του Μανχάταν ήταν αποκλεισμένη και οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της πόλης να παρακολουθήσουν την αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του νέου έτους από τις τηλεοράσεις τους.
Η διάσημη τραγουδίστρια της ντίσκο Γκλόρια Γκέινορ, 77 ετών, τραγούδησε το γνωστό τραγούδι της «I will survive»

Στη Βραζιλία ακυρώθηκαν φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου πραγματοποιείται μία από τις μεγαλύτερες γιορτές για την Πρωτοχρονιά.

Στο Λονδίνο, οι εορτασμοί ήταν περιορισμένοι, ενώ η κυβέρνηση έχει καλέσει τους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας.

Άδειες οι πλατείες και στη Μαδρίτη και τη Ρώμη, όπου οι πολίτες παρακολούθησαν την αλλαγή του χρόνου από το σπίτι τους.