Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψήφισης του νέου νομοσχεδίου που αφορά στην ισοδυναμία της άδειας οδήγησης αυτοκινήτου με την άδεια μοτοσικλέτας.

Συγκεκριμένα, υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου η ισοδυναμία της άδειας οδήγησης αυτοκινήτου (Β) με την άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου (ΑΜ, έως 50 κυβικά εκατοστά) και την άδεια οδήγησης ελαφρού δικύκλου (Α1, έως 125 κυβικά εκατοστά).

Ο νέος νόμος, λοιπόν, επιτρέπει στον κάτοχο διπλώματος αυτοκινήτου (Β) να οδηγήσει μοτοποδήλατα κατηγορίας ΑΜ (50κ.εκ.), αρκεί να έχει την άδεια οδήγησης πάνω από 6 χρόνια και να έχει συμπληρώσει την ηλικία των 27 ετών.

Επίσης επιτρέπει την οδήγηση ελαφρού δικύκλου κατηγορίας Α1 μόνο εντός της Ελλάδας, αρκεί οι κάτοχοι διπλώματος B να έχουν το δίπλωμα πάνω από 6 χρόνια, να έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 27 ετών και να έχουν συμπληρώσει 5 ώρες εκπαίδευσης. Το τελευταίο ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πώς θα γίνεται, μένει να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο ΣΕΜΕ, Σύνδεσμος Εισαγωγέων Μοτοσικλέτας, ο οποίος πρόσφατα ιδρύθηκε, βρίσκει τη νέα νομοθεσία πολύ σημαντική για την αστική κινητικότητα και την ασφάλεια. Ο πρόεδρος του ΣΕΜΕ, Σωτήρης Χατζίκος της Μοτοδυναμικής ΑΕ, τόνισε: «Θεωρούμε ότι ο νέος νόμος εισάγει και στη χώρα μας μια ισορροπημένη ρύθμιση στο θέμα των ισοδυναμιών, διευκολύνοντας την πρόσβαση των πολιτών σε ένα προσιτό, αποτελεσματικό και ασφαλές μέσο για την αστική μετακίνηση».