Ρεκόρ πωλήσεων σημειώνουν τα απομνημονεύματα της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα. Χαρακτηρίστηκαν δε ως τα πιο επιτυχημένα απομνημονεύματα της ιστορίας!

Από την κυκλοφορία του στις 13 Νοεμβρίου, το «Becoming» , στο οποίο η Μισέλ Ομπάμα περιγράφει λεπτομερώς την περίοδο που πέρασε στον Λευκό Οίκο μαζί με τον σύζυγό της, πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσαν τις κόρες τους, Μάλια και Σάσα, έχει πουλήσει σχεδόν 10 εκατομμύρια αντίτυπα.

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο, Penguin Random House, το «Becoming» είναι τα απομνημονεύματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.


Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος του εκδοτικού οίκου, Μάρκους Ντόλε πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζω, από την προσωπική μου εμπειρία με τον Penguin Random House, να έχουμε πουλήσει ποτέ 10 εκατομμύρια αντίτυπα των απομνημονευμάτων».

Μόλις τις πρώτες 15 ημέρες από την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας, κατάφερε να αναρριχηθεί στο νούμερο 1 στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στη Γερμανία, στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ολλανδία, στη Δανία, στη Νορβηγία, στην Φινλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πούλησε περισσότερα από 2 εκατομμύρια αντίτυπα κατά το διάστημα αυτό μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τον Καναδά!

Αλλά στο Ηνωμένο Βασίλειο έγραψε ιστορία, καθώς κατόρθωσε να ξεπεράσει κάθε άλλο βιβλίο σε πωλήσεις την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων.
Η Μισέλ Ομάμπα έγινε επίσης η δεύτερη γυναίκα συγγραφέας με το κορυφαίο σε πωλήσεις βιβλίο την περίοδο των Χριστουγέννων στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τη Τζ. Κ. Ρόουλινγκ το 2008 με το βιβλίο «Harry Potter and the Deathly Hallows» (Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου) όπως ανέφερε το Fortune.

Συγκριτικά, τα απομνημονεύματα του Τζορτζ Μπους «Decision Points» και «My Life» του Μπιλ Κλίντον πούλησαν μόνον 2 εκατομμύρια αντίτυπα δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία τους.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μισέλ Ομπάμα αφιέρωσε πολύ χρόνο σε περιοδεία για την προβολή του βιβλίου, η οποία συγκέντρωσε τεράστιο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, καθώς η πρώην πρώτη κυρία είπε ανέκδοτα, έκανε φίλους υψηλού κύρους και πρόσφερε έμπνευση με τις στυλιστικές επιλογές της, αναφέρει το περιοδικό W, σημειώνοντας ότι όλα αυτά συνέβαλαν στην επιτυχία του βιβλίου.