Για τα καλά την είσοδό της στο χώρο της θρησκείας έχει κάνει η τεχνολογία που έφτασε στο σημείο να δημιουργήσει και έναν ιερέα-ρομπότ.

Οπως αναφέρει το CNBC, μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο μπορούν να κατεβάσουν εφαρμογές όπως το Muslim Pro, γεμάτες καθημερινά χρονοδιαγράμματα προσευχής, ειδοποιήσεις για την ανατολή και το ηλιοβασίλεμα και μια ηλεκτρονική πυξίδα που δείχνει το δρόμο προς τη Μέκκα. Άλλες εφαρμογές προσαρμόζουν αυτόματα τους χρόνους νηστείας κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, ανάλογα με την τοποθεσία που βρίσκεται η συσκευή.

Κατά το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο, οι μουσουλμάνοι είναι μια από τις πιο «συνδεδεμένες» θρησκευτικές κοινότητες λόγω του υψηλού ποσοστού των νέων ηλικίας 16 έως 30 ετών σε όλη τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Μια έρευνα του κέντρου Pew το 2017 έδειξε ότι οι φτωχότερες μουσουλμανικές χώρες διαθέτουν υψηλό ποσοστό ατόμων που διαθέτουν smartphones. Για παράδειγμα, το 57% των Παλαιστινίων κατέχει ένα smartphone, λίγο πιο κάτω από το 60% της Γερμανίας.

Χαρακτηριστικό του πόσο προχωρά η τεχνολογία είναι ότι προγραμματιστές στην Ιαπωνία πήγαν ένα βήμα πιο μπροστά πέρυσι, παρουσιάζοντας έναν ιερέα… ρομπότ προγραμματισμένο να διεξάγει βουδιστικές τελετές.

Το όνομά του είναι Peppa, φορά σχετικό ένδυμα και μπορεί να κάνει τελετή κηδείας για $462, φθηνότερα δηλαδή από τα $2.232 που χρεώνονται από έναν κανονικό ιερέα για να κάνει την ίδια δουλειά.