Το Σαλόνι Σοκολάτας άνοιξε τις πύλες του στο Παρίσι, για 25η συνεχόμενη χρονιά. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 500 παραγωγοί σοκολάτας δίνουν το παρών στην μεγαλύτερη γιορτή για την σοκολάτα και το κακάο στον κόσμο.

Φέτος, στην καθιερωμένη επίδειξη μόδας παρέλασαν τα πιο όμορφα φορέματα που φτιάχτηκαν από σοκολάτα, αποκλειστικά για το Σαλόνι, όλα αυτά τα χρόνια. Μέσω της επίδειξης έγινε ανασκόπηση της ιστορίας της σοκολάτας, από την ανακάλυψη της πριν 500 χρόνια.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκε και η πρώτη κυρία της Ακτής Ελεφαντοστού, Dominique Ouattara .«Με την παρουσία μου εδώ γιορτάζω με την πατρίδα μου, την Ακτή Ελεφαντοστού, που είναι η μεγαλύτερη παραγωγός κακάο στον κόσμο», λέει η ίδια.Το σόου συνοδεύτηκε από την ζωντανή εμφάνιση της μουσικής μπάντας Calema από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, οι λάτρεις της σοκολάτας θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν εργαστήρια, να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς, να γνωρίσουν από κοντά κορυφαίους ζαχαροπλάστες, να δουν σοκολατένια γλυπτά, να αγοράσουν συλλεκτικά βιβλία και φυσικά να δοκιμάσουν σοκολάτες.