Ο θρύλος της ροκ Μπρους Σπρίνγκστιν θα τιμηθεί τον Ιούνιο με το βραβείο Tony για τη μουσικοθεατρική παραγωγή του «Springsteen on Broadway».

Στην τελετή ανακοίνωσης των καλλιτεχνών, στους οποίους θα απονεμηθούν τα Tony, τα βραβεία που αναγνωρίζουν επιτεύγματα στο χώρο του θεάτρου του Μπρόντγουεϊ, ο ηθοποιός και τραγουδιστής Λέσλι Όντομ Τζούνιορ χαρακτήρισε τη παράσταση «Springsteen on Broadway», μια «θεατρική εμπειρία εξαιρετικών διαστάσεων».

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν εμφανίζεται σόλο και ερμηνεύει τις μεγάλες επιτυχίες της καριέρας του, εκτός από δύο τραγούδια στα οποία τον συνοδεύει η σύζυγός του, τραγουδίστρια, Πάτι Σιάλφα.

Ο σταρ της ροκ θα τιμηθεί για τη θεαματική εμπειρία  στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ. Το βραβείο είναι επίσης αναγνώριση της εμπορικής επιτυχίας της παράστασης, σύμφωνα με το Broadway World. Την περασμένη εβδομάδα τα έσοδα από τη μουσικοθεατρική παραγωγή ανήλθαν σε περίπου 55 εκατομμύρια δολάρια.

Η παράσταση ξεκίνησε στις 12 Οκτωβρίου 2017 και αρχικά είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει οκτώ εβδομάδες, αλλά πήρε τρεις φορές παράταση.

Τελικά το «one man show», τα εισιτήρια για το οποίο είναι δυσεύρετα, θα παραταθεί από τις 10 Ιουλίου έως τις 15 Δεκεμβρίου του 2018.