Σε δημοπρασία βγήκαν τρία φορέματα που είχε βάλει σε βασιλικές της υποχρεώσεις η πριγκίπισσα Νταϊάνα, πιάνοντας τελικά σχεδόν 300.000 δολάρια, με την τιμή αυτή να ξεπερνά κατά πολύ την πρόβλεψη.

Η διάσημη και λατρεμένη πριγκίπισσα, μάγευε σε κάθε της εμφάνιση ενώ αξέχαστο θα μείνει το σέξι φόρεμα που έβαλε για να εκδικηθεί τον πρίγκιπα Κάρολο για τις απιστίες του. Οτιδήποτε και να φορούσε όμως, η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν δεδομένο πως θα συγκέντρωνε το ενδιαφέρον των θαυμαστών της σε όλο τον κόσμο, αλλά αυτά τα τρία ρούχα ήταν προφανώς ιδιαίτερα ξεχωριστά.

«Τα απλά ρούχα που φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα είναι πολύ πιο σπάνια από τις βραδινές της τουαλέτες, ένα μεγάλο μέρος των οποίων βγήκε σε πλειστηριασμό στα τέλη της δεκαετίας του 1990» εξηγεί ο Κέρι Τέιλορ, του ομώνυμου οίκου δημοπρασιών. «Τα απλά, καθημερινά φορέματα που φορούσε σε πρωινές της κυρίως υποχρεώσεις, η πριγκίπισσα Νταϊάνα τα έδινε είτε σε φίλους είτε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, γι’ αυτό και τα περισσότερα εξαφανίστηκαν. Αυτά τα τρία φορέματα είχαν φτιαχτεί ειδικά για εκείνη» πρόσθεσε.

Ένα συνολάκι της Catherine Walker σε πορτοκαλί χρώμα με λευκό πουά, που φόρεσε κατά την διάρκεια της κρατικής επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας το 1988 – και το οποίο έβαλε ξανά σε πληθώρα εμφανίσεων, δείχνοντας πως ήταν ένα από τα αγαπημένα της. Γι’ αυτό ίσως και έπιασε τα 116.765 δολάρια.

Αυτό το σύνολο το σχεδίασαν οι David και Elizabeth Emanuel για ένα ταξίδι της πριγκίπισσας Νταϊάνας μαζί με τον πρίγκιπα Κάρολο στο Μπαχρέιν το 1986. Οι ρίγες, στην πραγματικότητα έχουν μικρές πουά κουκίδες δίνοντας μια όμορφη πινελιά. Το συγκεκριμένο σύνολο ήταν αυτό που πουλήθηκε πιο ακριβά από όλα, φτάνοντας το ποσό των 133.073 δολαρίων

Και το τελευταίο είναι ένα κατακόκκινο ταγέρ Jasper Conran, που ήταν και το παλαιότερο από όλα. Το είχε φορέσει η πριγκίπισσα Νταϊάνα στην «βάφτιση» του κρουαζιερόπλοιου Royal Princess το 1984 και πουλήθηκε για 78.474 δολάρια.