Σε χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ υποχώρησε το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία, καθώς ο αριθμός των ανέργων της μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Δεκέμβριο που μας πέρασε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης της Γερμανίας, το ποσοστό ανεργίας τον Δεκέμβριο μειώθηκε κατά 29.000 σε 2,442 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 5,5%, στο ίδιο επίπεδο με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Νοεμβρίου και το χαμηλότερο από την επανένωση της Γερμανίας το 1990. Για το σύνολο του 2017 το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,7% από 6,1%.

Το εργατικό δυναμικό της Γερμανίας αυξήθηκε πέρυσι στο επίπεδο – ρεκόρ των 44,3 εκατομμυρίων και σύμφωνα το οικονομικό ινστιτούτο Ifo η καλή εικόνα θα συνεχισθεί, με τα επίπεδα απασχόλησης να φθάνουν τα 44,8 εκατομμύρια φέτος και τα 45,2 εκατομμύρια το επόμενο έτος. Ο Οργανισμός Απασχόλησης ανέφερε ότι τον Δεκέμβριο υπήρχαν 761.000 κενές θέσεις εργασίας, κάτι που δείχνει ότι οι εταιρείες δυσκολεύονται να βρουν γρήγορα εξειδικευμένους εργαζόμενους.

Ο αριθμός των μακροπρόθεσμα άνεργων στη Γερμανία παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος τα τελευταία δέκα χρόνια σε περίπου 1 εκατομμύριο. Η γερμανική οικονομία εκτιμάται ότι αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,6% πέρυσι και προβλέπεται να αναπτυχθεί 2,5% φέτος, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της χώρας.