Νέες αποκαλύψεις για την πριγκίπισσα Σαρλίν από τον πρίγκιπα Αλβέρτο, λέγοντας πως λαμβάνει θεραπεία σε κλινική ψυχικής υγείας «εκτός του Μονακό», καθώς η ασθένειά της έγινε σαφής «μέσα σε λίγες ώρες» από την άφιξή της από τη Νότια Αφρική και η οικογένειά της παρενέβη για να ζητήσει βοήθεια.

Μιλώντας στο περιοδικό «People», ο πρίγκιπας Αλβέρτος είπε ότι η Σαρλίν υποφέρει από βαθιά «εξάντληση, τόσο συναισθηματική όσο και σωματική», και θα χρειαστεί κλινική φροντίδα, που θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες το λιγότερο. Πρόσθεσε επίσης ότι ενώ η οικογενειακή επανένωση στο Μονακό, την περασμένη εβδομάδα, πήγε αρχικά «αρκετά καλά» τις πρώτες ώρες, στη συνέχεια έγινε «αρκετά προφανές» ότι δεν ήταν καλά.

Εξηγώντας πως η ασθένειά της δεν είναι καρκίνος, κορωνοϊός ή θέμα κάποιας πλαστικής επέμβασης, ο πρίγκιπας Αλβέρτος εξήγησε: «Ήταν συντετριμμένη και δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τα επίσημα καθήκοντα, τη ζωή γενικά ή ακόμη και την οικογενειακή ζωή».

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος είπε ότι η διαδικασία λήψης της τελικής απόφασης περιελάμβανε μια συνάντηση με μέλη της οικογένειάς της, εξηγώντας: «Καθίσαμε με τα αδέλφια της και την κουνιάδα της. Είχε ήδη πάρει την απόφασή της και θέλαμε μόνο να την επιβεβαιώσει μπροστά μας. Αυτή το ζήτησε αυτό. Γνώριζε ήδη ότι το καλύτερο που είχε να κάνει ήταν να πάει και να ξεκουραστεί και να κάνει μια πραγματική θεραπεία. Και όχι στο Μονακό. Για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής, θα πω μόνο πως είναι κάπου έξω από το Μονακό».

Αποκάλυψε επίσης πως η Γκαμπριέλα και ο Ζακ, τα δίδυμα παιδιά της, θα την επισκεφθούν μόλις λάβουν το «πράσινο φως» από τους γιατρούς, λέγοντας πως τα 6χρονα δίδυμα «ήξεραν ότι ήταν κουρασμένη» και πως «δεν ήταν ακριβώς ο εαυτός της».

Η είδηση αυτή γίνεται γνωστή όταν έρχονται στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες των δύο παιδιών να κρατούν χαρτιά που έγραφαν «Μας λείπεις, μαμά» και «Σ’ αγαπάμε, μαμά», κατά τη διάρκεια των σημερινών εορτασμών στο Μονακό.

Πριγκίπισσα Σαρλίν

Επίσης, ο πρίγκιπας Αλβέρτος είπε πως τα παιδιά τους, Ζακ και Γκαμπριέλα, «υπέφεραν από την απουσία της μητέρας τους», αλλά πως ανέλαβε ο ίδιος έναν πιο ενεργό ρόλο στη ζωή τους.

«Για μένα είναι πολύ απλό: η προτεραιότητά μου είναι η οικογένειά μου» είπε ο πρίγκιπας, ερωτηθείς για το πώς θα καταφέρει να συνδυάσει τον ρόλο του αρχηγού κράτους και του πατέρα.

Και συνέχισε: «Αυτή είναι μια εξαιρετικά σημαντική περίοδος στη ζωή τους. Ο τρόπος που μεγαλώνουν τα βοηθά να δουν τον κόσμο. Και εάν ο ένας από τους γονείς λείπει για ιατρικούς λόγους, ο άλλος γονέας πρέπει να είναι εκεί. Έχω ακούσει πάρα πολλούς φίλους και γνωστούς να μου λένε πως θα ήθελαν να ήταν εκεί για τα παιδιά τους, αντί να ασχολούνται με την επαγγελματική τους ζωή. Δεν θέλω να έχω αυτές τις τύψεις».