Τα 25 χρόνια από την ίδρυση του γιόρτασε ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Μεγάλης Βρετανίας στην ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου.

Η εκδήλωση, μια από τις σημαντικότερες της ελληνικής κοινότητας, διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Grosvenor House στο Μέιφερ του κεντρικού Λονδίνου, παρουσία παραγόντων της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας, του επιχειρηματικού κόσμου και της ελληνικής παροικίας.

«Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε κυρίως τους νέους που έρχονται στη Βρετανία για να κάνουν μια νέα επαγγελματική αρχή. Εκτιμώ ότι οι νέοι μηχανικοί, αλλά και οι υπόλοιποι επαγγελματίες, έχουν μέλλον εδώ. Η οικονομία της χώρας είναι δυναμική και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα παραμείνει έτσι και μετά το Brexit», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Μονιούδης.

«Ασφαλώς υπάρχουν ανησυχίες, κυρίως από τους νέους φοιτητές ως προς το ποιο θα είναι το ύψος των διδάκτρων από το ακαδημαϊκό έτος 2020-21, αλλά και από τους επιχειρηματίες ως προς το τι είδους περιορισμοί θα επιβληθούν στο εμπόριο και τις συναλλαγές. Ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική, τόσο από την πλευρά της Βρετανίας, όσο και από εκείνη της ΕΕ», τόνισε ο κ. Μονιούδης, προσθέτοντας ότι «η ελληνική ναυτιλία δεν επηρεάζεται από το Brexit. Εχει επιβιώσει τις τελευταίες δεκαετίες υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και παραμένει πρώτη σε όλο τον κόσμο».

Στη χοροεσπερίδα παρευρεύθηκαν περισσότεροι από 700 προσκεκλημένοι προερχόμενοι από 40 χώρες, μεταξύ τους ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο Δημήτρης Καραμήτσος-Τζιράς, με τη σύζυγό του Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών είναι ένας από τους πιο δραστήριους φορείς της ομογένειας στη Βρετανία, έχοντας έντονη παρουσία στο βρετανικό ναυτιλιακό γίγνεσθαι. Στα μέλη του συγκαταλέγονται περισσότεροι από 400 επαγγελματίες του κλάδου της ναυτιλίας από τη Βρετανία και την Ελλάδα.

Μέρος των εσόδων της φετινής χοροεσπερίδας θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ) με στόχο την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία και των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.