Σε λίγες μέρες μπαίνει ο Δεκέμβριος, ο πιο εορταστικός μήνας του έτους, όχι μόνο λόγω Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, αλλά κι επειδή καθ’όλη τη διάρκεια του μήνα έχουμε σε σχεδόν καθημερινή βάση κάποια ονομαστική γιορτή.

Για να είμαστε λοιπόν όμορφες και λαμπερές οφείλουμε να κάνουμε μια σχετική προεργασία λίγες μέρες πριν. Ακολουθούν συμβουλές – προτάσεις εύκολες, οικονομικές και καθόλου χρονοβόρες.

Ξεκινάμε με τη διατροφή μας, αυξάνοντας τις μερίδες φρούτων και λαχανικών που καταναλώνουμε σε ημερήσια βάση, καθώς η περίοδος των γιορτών είναι συνυφασμένη με πολύ φαγητό και φυσικά γλυκά. Για να μπορέσουμε λοιπόν να απολαύσουμε μελομακάρονα, δίπλες και κουραμπιέδες δίχως ενοχές, παίρνουμε τα μέτρα μας εγκαίρως.

Φροντίζουμε το πρόσωπο μας κάνοντας απολέπιση και μάσκα σε εβδομαδιαία βάση, τα αποτελέσματα έως τα Χριστούγεννα θα μας ανταμείψουν! Δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε χρήματα, πηγαίνουμε στην κουζίνα μας κι ετοιμάζουμε μάσκα και πήλινγκ με μέλι, γιαούρτι, ζάχαρη, ελαιόλαδο κλπ. Συνταγές για homemade προτάσεις θα βρείτε σε προηγούμενα άρθρα της στήλης.

Εφαρμόζουμε μια μάσκα στα μαλλιά μας κάθε φορά που λουζόμαστε, για υγιή και λαμπερά μαλλιά. Δεν έχετε χρόνο ή απλά το βρίσκετε βαρετό; Απλώστε στα μαλλιά σας ελαιόλαδο μία ώρα πριν λουστείτε. Εύκολο κι αποτελεσματικό.

Προγραμματίζουμε ένα ραντεβού με την μανικιουρίστα μας για περιποιημένα νύχια. Το κόκκινο, το χρυσό. το πράσινο, αλλά και τα εντυπωσιακά σχέδια με διακοσμητικά στρας κυριαρχούν την εορταστική περίοδο.