Για την επένδυση του Ελληνικού και την ανέγερση του Μεγάρου Ποντιακού Ελληνισμού στο πρώην αεροδρόμιο συζήτησε ο  πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου στην οικία του τελευταίου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε: «Ο κ. Πάιατ με διαβεβαίωσε ότι το ενδιαφέρον της αμερικάνικης εταιρίας Mohegan Gaming & Entertainment για την επένδυση στο Ελληνικό παραμένει ισχυρό, ενώ παράλληλα η συζήτηση επικεντρώθηκε και στην ανέγερση του Μεγάρου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων στο πρώην αεροδρόμιο.

Το Μέγαρο που αποτελεί ένα μεγάλο όραμα της διοίκησής μας, συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον από την ελληνική ομογένεια της Αμερικής, και στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους της, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για την ανέγερση και λειτουργία του Μεγάρου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο είναι το ενδιαφέρον της ομογένειας για το έργο αυτό. Η Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά μάλιστα, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Κώστα Τσιλφίδη, απηύθυναν πρόσκληση στον δήμαρχο Ελληνικού να επισκεφθεί την Αμερική στις εκδηλώσεις και στα αποκαλυπτήρια μνημείου για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στην περιοχή Νόργουοκ του Κονέκτικατ.