Ο Σωτήρης Κοντιζάς παραχώρησε συνέντευξη στο ένθετο «Κ» της Καθημερινής και απάντησε στο γιατί άφησε την τράπεζα για την κουζίνα, ενώ αποκάλυψε ότι σε μικρότερη ηλικία ήταν «χοντρούλης». Επίσης ο γνωστός σεφ τόνισε πως αν ήταν νεότερος δεν θα έπαιρνε μέρος στο Master Chef. Ταυτόχρονα φωτογραφίζεται με την 2μισι ετών κόρη του Αριάννα ή, αλλιώς, Τσιχίρο, όπως είναι το ιαπωνικό της όνομα.

Αρχικά αποκάλυψε τον λόγο που άφησε μία καριέρα στα οικονομικά για να μπει στις κουζίνες. «Νομίζω ότι με ρωτούν γιατί έχει να κάνει με τον τρόπο που ο κόσμος αντιλαμβάνεται τις σπουδές, σαν αυτό το πέπλο ασφαλείας που είναι πρωτοφανές να απαρνιέσαι. Εμένα όμως ανέκαθεν μου άρεσε να κάνω κάτι με τα χέρια. Μου αρέσουν αυτά τα επαγγέλματα. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις πια έναν καλό αλουμινά, έναν καλό μαρμαρά. Τα προτιμώ από τα πιο φαντεζί, όπως κάποιον με κουστούμι που κλείνει συμφωνίες» είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

«Λάτρευα το φαγητό, ήμουν χοντρούλης. Η πιο έντονη ανάμνηση μου είναι το εξοχικό του νονού μου στη Θεσσαλονίκη, που είχε ντοματιές, κι εγώ περίμενα πώς και πώς τα καλοκαίρια για να φάω ντομάτες κατευθείαν από το μποστάνι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης και συνέχισε: «Θεωρούσα τίμιο, εφόσον μου αρέσει το φαγητό, να μάθω και πώς γίνεται. Ήθελα να φύγει αυτό το απωθημένο από τη μέση, να το δοκιμάσω και να φύγει από τη μέση. Δεν ήθελα να είμαι από αυτούς που λένε αχ, θα είχα γίνει καλός μάγειρας, όπως λέω εγώ τώρα θα ήμουν καλός τενίστας και έχω παίξει τένις μία φορά».

Όσον αφορά το Master Chef και αν θα δήλωνε συμμετοχή: «Όχι! Είναι ένα shortcut. Αν το είχα κάνει, δεν θα είχα πιέσει τον εαυτό μου στα όρια του στις κουζίνες όπου δούλεψα, δεν θα είχα τις γνώσεις, την υπομονή και τη συνέπεια. Ιδανικά τα παιδιά του Master Chef θα πρέπει να περάσουν και από αυτές. Πόσα, όμως, θα το κάνουν;»