Το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να διεκδικήσει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), εφόσον προσχωρήσει σε «μεγάλο» συνασπισμό με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), φέρεται να δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος Μάρτιν Σουλτς, σε κλειστή συνάντηση με επτά βουλευτές από την περιοχή του Ρουρ, εκλογική περιφέρεια και τόπο καταγωγής του.

«Στόχος είναι το υπουργείο Οικονομικών», δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Handelsblatt», επισημαίνοντας ότι το εν λόγω υπουργείο, εκτός από τις άλλες αρμοδιότητες καθορίζει και την ευρωπαϊκή πολιτική του Βερολίνου. «Το υπουργείο Οικονομικών θεωρείται το πλέον σημαντικό υπουργείο μετά την Καγκελαρία. Ο υπουργός Οικονομικών, ως άρχων των δημοσιονομικών, δεν έχει μόνο την αρμοδιότητα να μειώσει τις δαπάνες άλλων υπουργείων, να προχωρήσει σε επενδύσεις ή σε μείωση φόρων, αλλά είναι και αρμόδιος για την ευρωπαϊκή πολιτική. Και ακριβώς σε αυτό το SPD ζητάει μια αλλαγή πορείας», αναφέρει η εφημερίδα.

Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση των τριών κομμάτων σε επίπεδο Αρχηγών και επικεφαλής Κοινοβουλευτικών Ομάδων, ενώ η πρώτη διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών, με 12 εκπροσώπους από κάθε κόμμα, τοποθετείται στις 7 Ιανουαρίου.