Η συνεχιζόμενη καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση χρήσης του ίντερνετ και κατά συνέπεια των αγορών για τους χρήστες του διαδικτύου, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο, για το 2022.

Πέρυσι για πρώτη φορά, η χρήση του διαδικτύου στον γενικό πληθυσμό ξεπέρασε το όριο του 80%, με πάνω από το 70% αυτών να πραγματοποιούν κάποιου είδους ηλεκτρονική οικονομική συναλλαγή.

Η Ελλάδα επιτάχυνε την ψηφιοποίησή της, ωστόσο η αποτύπωση στον δείκτη ψηφιοποίησης κοινωνίας και οικονομίας (DESI) της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζει να κατατάσσει την χώρα μας στις τελευταίες θέσεις, μαζί με την Βουλγαρία και την Ρουμανία.

Στα θετικά της χρονιάς που πέρασε είναι η αξιοσημείωτη επιτάχυνση ψηφιοποίησης του κράτους, το οποίο ήταν ζητούμενο για πολλά χρόνια, μια κατάσταση η οποία επιβράδυνε την ανάπτυξη, λόγω της ατελείωτης γραφειοκρατίας και των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων στις διεκπεραιώσεις των συναλλαγών με τον δημόσιο τομέα, που στοίχιζε για δεκαετίες σε χρόνο και χρήμα στους πολίτες και στις επιχειρήσεις.