Την Αθήνα επέλεξε ο οίκος υψηλής ραπτικής Dior για την επόμενη επίδειξη μόδας «Croisière 2022» που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου με ένα φαντασμαγορικό event.

«Ο Οίκος επέλεξε την Αθήνα, προορισμό εξαιρετικού χαρακτήρα, κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού και των ευρωπαϊκών τεχνών, για την κολεξιόν Croisière 2022», έμπνευση της Ιταλίδας σχεδιάστριας Maria Grazia Chiuri, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Το ντεφιλέ «θα συνεχίσει την μαγεία του σόου που ξεκίνησε το 2020 στο Λέτσε…στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας με απόλυτο σεβασμό των υγειονομικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ», τονίζεται στην ανακοίνωση χωρίς να διευκρινίζεται αν η εκδήλωση θα γίνει με προσκεκλημένους ή χωρίς κοινό.

Όπως και πέρυσι στην κεντρική πλατεία του Λέτσε, η επιλογή του τόπου έχει ως στόχο την ανάδειξη «της δημιουργικότητας των τοπικών καλλιτεχνών και τεχνιτών», που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση.

Πριν από 70 χρόνια στην Ακρόπολη

Η κολεξιόν Croisière 2022 του Dior τιμά επίσης την εμβληματική φωτογράφιση στην Ακρόπολη πριν από 70 χρόνια για την ανάδειξη των δημιουργιών υψηλής ραπτικής του Christian Dior.

Πράγματι,  δεν είναι η πρώτη φορά που ο Dior παρουσιάζει υψηλή ραπτική στη χώρα μας. Πριν από 70 χρόνια ο Christian Dior αποκάλυψε τις Υψηλής Ραπτικής δημιουργίες του σε μια iconic φωτογράφιση στην Ακρόπολη για το Paris Match.

Ο φωτογράφος Jean-Pierre Pedrazzini κατέγραψε με το φακό του τα μοντέλα με φορέματα της συλλογής Fall/Winter 1951, με την οποία ντεμπουτάρισε τη σειρά «Longue» του Dior.

Στην Αθήνα τo Cruise 2022 show του Dior | tanea.gr