Στην Καλαμαριά, μετά το τριήμερο ταξίδι του στο Άγιον Όρος, θα βρεθεί στις 29 και 30 Μαΐου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προσκεκλημένος των δημάρχων Καλαμαριάς και Θερμαϊκού με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα το οποίο αφενός δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να πάρει την ευλογία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, και αφετέρου δίνει τη δυνατότητα σε μας να δείξουμε τι υπάρχει στους δήμους μας. Νομίζω ότι γίνεται ένας συνδυασμός ανάδειξης πολιτισμού, προσφυγιάς και περιβαλλοντικών θεμάτων, πάντα με τη θρησκευτική κατάνυξη  που υπάρχει και την ευλογία που συνοδεύει την έλευση του Πατριάρχη μας», δήλωσε χθες ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Μεταξύ άλλων το πατριαρχικό πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδήλωση με την ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής και κείμενα για τη Μικρασιατική Καταστροφή που θα διαβάσει ο Γρηγόρης Βαλτινός, θεμελίωση του «Πάρκου των αισθήσεων» για άτομα με αναπηρία, ξενάγηση στη φωτογραφική έκθεση «Εποχή Μικρασίας», επιμνημόσυνη δέηση στα Απολυμαντήρια, και ακόμα μία εκδήλωση με τίτλο «’Πάρθεν».