Οι θαυμαστές του αείμνηστου Πολ Νιούμαν θα έχουν τον επόμενο χρόνο την ευκαιρία να διαβάσουν τα απομνημονεύματά του, ένα βιβλίο που θα βασίζεται σε ηχογραφήσεις του ηθοποιού και συνεντεύξεις με αγαπημένα του πρόσωπα.

 Ο Πολ Νιούμαν γνωστός ως ηθοποιός, φιλάνθρωπος και επιχειρηματίας πέθανε από καρκίνο τον Σεπτέμβριο του 2008, σε ηλικία 83 ετών.

Ο Πολ Νιούμαν βαριόταν αφόρητα τα αφιερώματα για εκείνον - CalendArt

Ο ηθοποιός είχε αρχίσει να καταγράφει τη δική του προφορική ιστορία δεκαετίες πριν από τον θάνατό του, απογοητευμένος από πολλές βιογραφίες που εμφανίζονταν, χωρίς να έχει δώσει την έγκρισή του. Οι ηχογραφήσεις έχουν πλέον μεταγραφεί και θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά των απομνημονευμάτων που θα κυκλοφορήσουν από τον εκδοτικό οίκο Knopf και δεν έχουν ακόμη τίτλο, σύμφωνα με τους New York Times.

Πολ Νιούμαν, ο εχθρός του Προέδρου Νίξον. Πολέμησε στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο,  έφτιαξε πετυχημένες σάλτσες και έχασε τον γιο του από ναρκωτικά - ΜΗΧΑΝΗ  ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

«Αυτά που ηχογράφησε, και στην ουσία αυτά που έγραψε, ήταν τόσο ειλικρινή και αποκαλυπτικά» είπε στους Times ο Πίτερ Γκέδερς, συντάκτης στον Knopf. «Έδειξε αυτή την εξαιρετική ιστορία, έναν τύπο που ήταν πολύ, πολύ προβληματικός στην αρχή της ζωής του και ως νέος, που όμως καθώς μεγάλωνε, μετατράπηκε στον Πολ Νιούμαν που μας αρέσει».

Πολ Νιούμαν: Ο ζεν πρεμιέ με τα ψυχρά γαλανά μάτια υπήρξε ο πιο πιστός  σύζυγος του Χόλιγουντ

 Επικεφαλής του πρότζεκτ είναι ο σεναριογράφος Στιούαρτ Στερν, ένας από τους πιο στενούς φίλους του Νιούμαν. Εκτός από τη συνέντευξη από τον ίδιο τον Νιούμαν για τις ηχογραφήσεις, ο Στερν συζήτησε επίσης με τη σύζυγο, τα παιδιά, τους στενούς φίλους και τους τακτικούς συνεργάτες του Νιούμαν συγκεντρώνοντας μια τεράστια ποσότητα υλικού που θα είναι μέρος των απομνημονευμάτων.

Πολ Νιούμαν: Ο άνδρας που ήθελαν όλες οι γυναίκες | Pagenews.gr

Σύμφωνα με τους Times, οι ηχογραφήσεις ολοκληρώθηκαν περίπου μια δεκαετία πριν από τον θάνατο του Πολ Νιούμαν και θα εξιστορούν τα πρώτα χρόνια της ζωής του, την ταραγμένη σχέση του με τους γονείς του και τη χρήση αλκοόλ, καθώς και τον τραγικό θάνατο του γιου του, Σκοτ, από ναρκωτικά και αλκοόλ.

Πόσο νομίζετε οτι πουλήθηκε το Rolex του Πολ Νιούμαν; Τι έγραφε πίσω & σε  ποιον το χάρισε; | eirinika.gr

Εκτός από την εξερεύνηση της ανόδου του Νιούμαν στη φήμη, το βιβλίο φέρεται να σκιαγραφεί επίσης μια ειλικρινή εικόνα των ανασφαλειών του, συμπεριλαμβανομένης της ζήλιας του για συγχρόνους του, όπως οι Τζέιμς Ντιν και Μάρλον Μπράντο.

Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο φθινόπωρο.