Συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ έδωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για τα απομνημονεύματά του, με τίτλο «A Promised Land», που κυκλοφόρησαν πριν από μερικές ημέρες, σε μια συνέντευξη στο Apple TV+. Και ενώ όλοι νόμιζαν ότι βρίσκονταν στο σαλόνι της παρουσιάστριας, απέναντι ο ένας από τον άλλο, η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική.

Η παρουσιάστρια μοιράστηκε ένα βίντεο με τους τηλεθεατές της όπου εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει και τον πρωτοποριακό τρόπο με τον οποίο έγινε η συγκεκριμένη συνέντευξη.

Το βίντεο δείχνει τον Ομπάμα να βρίσκεται σε ένα στούντιο μπροστά από μια πράσινη οθόνη, καθισμένος σε μια πολυθρόνα που έμοιαζε με εκείνη στο σπίτι της Όπρα Γουίνφρεϊ. Ένα ακουστικό και ένα κρυμμένο μικρόφωνο του επέτρεψαν να ακούει τις ερωτήσεις της παρουσιάστριας.

Την ίδια ώρα, η Όπρα καθόταν πραγματικά δίπλα στο τζάκι της, όπου είχε πρόσβαση σε μια οθόνη που της επέτρεπε να παρακολουθεί τις κινήσεις και τις απαντήσεις του πρώην Αμερικανού προέδρου.

Στην αρχή της συνέντευξης, η παρουσιάστρια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για το «θαύμα της τεχνολογίας», λέγοντας: «Μέσω του θαύματος της τεχνολογίας, είμαστε δίπλα ο ένας στον άλλον, αλλά δεν χρειάζεται να φοράμε μάσκα».

«Τίποτα δεν συγκρίνεται με το να είσαι προσωπικά απέναντι στον άνθρωπο που παίρνεις συνέντευξη, αλλά αυτό ήταν το επόμενο καλύτερο πράγμα», είπε αργότερα στο περιοδικό Oprah.

Οι θαυμαστές εξεπλάγησαν από την τεχνολογία και κατέκλυσαν με σχόλια τον λογαριασμό της στο Instagram. Ένας έγραψε: «Η τεχνολογία είναι καταπληκτική! Σοκαρίστηκα και εξεπλάγην όταν συνειδητοποίησα τι κάνατε. Δεν πίστευα ότι ο Ομπάμα θα περνούσε 14 ημέρες σε καραντίνα στον ξενώνα σας. Πολύ εντυπωσιακό». Ένας ακόμη ανέφερε: «Όπρα, αυτό είναι απίστευτο! Μπράβο στην ομάδα σου!», ενώ ένας τρίτος πρόσθεσε: «Όλοι όσοι βοήθησαν για να γίνει αυτό χρειάζονται αύξηση. Δεν είχα ιδέα πώς έγινε».