Στιγμές θεατρικές διαδραματίστηκαν το πρωί της Τρίτης στο ελληνικό κοινοβούλιο, με βουλευτές, εργαζόμενους και προσκεκλημένους να παρακολουθούν μια διαφορετική παράσταση.

Για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά αξιοποιήθηκε η Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, όπου παρουσιάστηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής, το θεατρικό έργο «ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ» ή «Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» του Κώστα Λεϊμονή, με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Γεράσιμο Σκιαδαρέση και τη συμμετοχή των ηθοποιών Κωνσταντίνου Μουταφτσή και Τάσου Κονταράτου, σε συνεργασία με τις δύο ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της Βουλής, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

Το έργο είναι βραβευμένο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν μονόλογο που αφορά στην παραίτηση ενός υπουργού, στη Βουλή. Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, ο υπουργός κάνει αναδρομή στο ξεκίνημα της πολιτικής του καριέρας, όταν είχε αγνά όνειρα και αξίες, προχωρά στην αυτοκριτική του για το πώς η φθορά της εξουσίας τον μετάλλαξε και παράλληλα αποδίδει ευθύνες στους συναδέλφους του, αλλά και στους ίδιους τους πολίτες.Την παράσταση παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, οι αντιπρόεδροι Γιώργος Βαρεμένος, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Σπύρος Λυκούδης, βουλευτές και υπάλληλοι της Βουλής.