Η σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη βρίσκεται στο επίκεντρο όχι μόνο της ελληνικής ειδησεογραφίας, αλλά και πολλών γνωστών Μέσων Ενημέρωσης του εξωτερικού, καθώς προκάλεσε το ενδιαφέρον ξένων κορυφαίων δικτύων.

Οι New York Times είχαν άρθρο με τίτλο “Ο άλλοτε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κρατείται μετά από ένταλμα σύλληψης για βιασμό”, τονίζοντας πως αυτή είναι απλά μία από τις πολλές υποθέσεις καλλιτεχνών που αντιμετωπίζουν σοβαρές καταγγελίες για βιασμό.

Ο κ. Λιγνάδης είναι ο πιο γνωστός από τους πολυάριθμους σκηνοθέτες και ηθοποιούς που έχουν κατονομαστεί για σεξουαλικές επιθέσεις. Και οι κατηγορίες εναντίον του είναι από τις πιο σοβαρές. Παραιτήθηκε από τη θέση του στο Εθνικό Θέατρο νωρίτερα αυτό το μήνα μετά από αναφορές που δείχνουν ότι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά νέους ηθοποιούς, αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες”, έγραψαν.

Το σχετικό άρθρο του BBC έφερε τον τίτλο “Ελληνικό #Metoo: Ο διακεκριμένος ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης κρατείται με κατηγορίες για βιασμό”. Μάλιστα στο εν λόγω άρθρο γίνεται αναφορά για την καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου, καθώς και στο κίνημα #MeΤoo, τονίζοντας πως ξεκίνησε από τον ελληνικό αθλητισμό με τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου.

Δημοσιεύματα υπήρχαν ακόμη και στο γαλλικό πρακτορείο, όπως και το Euronews.