Γεγονός είναι ότι τα χρήματα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Είναι απαραίτητα για να ζήσουμε, για να καλύπτουμε βασικές μας ανάγκες, αλλά και οποιάδηποτε επιθυμία μας.

Ωστόσο, δεν ξοδεύουμε όλοι τα χρήματά μας στα ίδια πράγματα.

Μάλιστα, μια συγγραφέας, η Laura Vanderkam, που έχει ασχοληθεί με τη σχέση του χρήματος με τους ανθρώπους, αποκάλυψε ότι οι πραγματικά ευτυχισμένοι και παραγωγικοί άνθρωποι ξοδεύουν σε συγκεκριμένα πράγματα. Και αυτά δεν είναι υλικά αγαθά, όπως ρούχα, τσάντες ή προϊόντα τεχνολογίας.

Πού ξοδεύουν τα χρήματά τους οι ευτυχισμένοι άνθρωποι, όμως;

1. Επενδύουν σε εμπειρίεςΑποτέλεσμα εικόνας για Σε τι ξοδεύουν τα χρήματά τους οι ευτυχισμένοι άνθρωποι

Όσον αφορά στα αγαθά, υπάρχει ο ορισμός «ηδονικός διάδρομος», καθώς συνηθίζουμε να αγοράζουμε πράγματα που δεν μας κάνουν πια χαρούμενους. Αντίθετα οι εμπειρίες ζωής, είναι διαφορετικές. Ένα ταξίδι, μια βόλτα στο μουσείο, μια έξοδος με τους φίλους μας γεμίζει περισσότερο. Σου μένουν για μια ζωή στο μυαλό, ενώ ένα υλικό αγαθό το συνηθίζεις και στο τέλος το βαριέσαι. Γι’ αυτό και οι εμπειρίες ζωής είναι σημαντικότερες από τα χρήματα που ξοδεύεις για να τις αποκτήσεις.Αποτέλεσμα εικόνας για ταξίδι, μια βόλτα στο μουσείο,

2. Ξοδεύουν για να κερδίζουν χρόνο

Μια καλή επένδυση είναι όταν χρησιμοποιείς τα χρήματα για να «αγοράσεις» περισσότερο χρόνο. Αυτό μας κάνει σίγουρα πιο χαρούμενους. Μπορείς να αναθέσεις μια δουλειά κάπου αν δεν τα καταφέρνεις, να αγοράσεις εξοπλισμό για τη δουλειά ή ακόμα και μεταφορικό που σου χρειάζεται.

3. Ξοδεύουν «φιλανθρωπικά»Σχετική εικόνα

Οι δεσμοί με τους άλλους μας κάνουν ευτυχισμένους. Το να ξοδεύεις χρήματα για τους ανθρώπους που αγαπάς, μας κάνει να νιώθουμε πολύ καλά. Μπορείς να κεράσεις έναν καφέ μια φίλη σου για να περάσεις περισσότερο χρόνο μαζί της. Τα δώρα, οι εκπλήξεις, τα πάρτι σε αγαπημένα μας πρόσωπα μας κάνουν στην ουσία πιο πλούσιους! Μας κάνει να περνάμε όμορφα, να χαμογελάμε και να έχουμε ένα αίσθημα αφθονίας και πληρότητας. Ειδικά αν κάνουμε και τον άλλον χαρούμενο!Σχετική εικόνα

Οπότε, μην νομίζεις ότι μακροπρόθεσμα τα ρούχα και τα παπούτσια θα σε κάνουν ευτυχισμένη! Αυτά που μένουν είναι οι εμπειρίες και οι στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάς.