Το Time έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο. «Η ετήσια λίστα μας είναι γεμάτη με φόρους τιμής από δασκάλους σε μαθητές. Σε πολλές περιπτώσεις, η έκπληξη είναι ποιος παίζει ποιον ρόλο σήμερα», λέει ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Edward Felsenthal.Στη λίστα περιλαμβάνονται καλλιτέχνες, ηθοποιοί, τραγουδιστές, πολιτικοί και αθλητές, πολλοί εκ των οποίων γράφουν μερικά λόγια για ένα άλλο άτομο της λίστας. 

Με αφορμή τη λίστα, το Time κυκλοφορεί με έξι διαφορετικά εξώφυλλα στα οποία πρωταγωνιστούν η τραγουδίστρια Taylor Swift, ο ηθοποιός Dwayne Johnson, η ηθοποιός Sandra Oh, η τηλεπαρουσιάστρια Gayle King, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Nancy Pelosi και ο ποδοσφαιριστής Mohamed Salah.

Κατά την προσφιλή του τακτική, διασημότητες που γνωρίζουν προσωπικά το κάθε τιμώμενο πρόσωπο του αφιερώματος, γράφουν το σχετικό κείμενο. Μεταξύ άλλων η Beyonce γράφει για τη Michelle Obama: «Το να αγαπήσω τη Michelle Obama δεν ήταν επιλογή, έγινε φυσιολογικά. Η παρουσία της στον Λευκό Οίκο θα ήταν επιδραστική, έτσι και αλλιώς, αφού ήταν η πρώτη αφροαμερικανή Πρώτη Κυρία. Όμως, η ίδια χρησιμοποίησε τη θέση της στην εξουσία για να βελτιώσει τον κόσμο γύρω της. Δίνει δύναμη σε όλους μας να ανακρίνουμε τους φόβους μας και να αγγίξουμε το μεγαλείο».