Στη δημοσιότητα έδωσε το HBO το πρώτο trailer για το «Tina», το ντοκιμαντέρ για την Τίνα Τέρνερ που κάνει πρεμιέρα στις 27 Μαρτίου.

Τίνα Τέρνερ. Ο άντρας της την ξυλοκοπούσε και την κακοποιούσε καθημερινά.  Βρήκε τη δύναμη να δραπετεύσει από την οικογενειακή βία και παντρεύτηκε στα  73 - ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Στο επίκεντρο του τρέιλερ βρίσκεται ένα απόσπασμα συνέντευξης την οποία έδωσε η Τέρνερ για το ντοκιμαντέρ, στο οποίο αφηγείται μια ιστορία για τη μητέρα της, που έφυγε από το σπίτι όταν η ίδια ήταν μικρό παιδάκι.

Θυμάται να παρακολουθεί από το παράθυρο τη μητέρα της καθώς εκείνη μαγείρευε – «σκεφτόμουν ότι ήταν τόσο όμορφη» λέει – έως ότου, μια μέρα, η μητέρα της δεν ήταν εκεί.

Αγνώριστη στα 78 της χρόνια η Τίνα Τέρνερ! | fthis.gr

Μέσα σε ένα μοντάζ βιντεοκλίπ αρχείου και ερμηνείας του «Proud Mary», η Τίνα Τέρνερ συνεχίζει:

«Την ήθελα να έρχεται για μένα, και περίμενα. Ποτέ δεν τό ‘κανε. Και είναι εντάξει, ξέρεις γιατί; Είμαι ένα κορίτσι από ένα μπαμπακοχώραφο που τράβηξα τον εαυτό μου πάνω από την καταστροφή και τα λάθη, κι είμαι εδώ για σας».

Τίνα Τάρνερ: Αγνώριστη η βασίλισσα της ροκ - Κύπρος ειδήσεις

Το «Tina» σκηνοθέτησαν οι Dan Lindsay και T.J. Martin. Εκτός από την καινούργια συνέντευξη που έδωσε η ίδια η Τέρνερ, στο ντοκιμαντέρ υπάρχουν συνεντεύξεις με την Angela Bassett, την Oprah Winfrey, τον δημοσιογράφο Kurt Loder (έγραψε μαζί με την Τέρνερ την αυτοβιογραφία «I, Tina» του 1986), τη θεατρική συγγραφέα Katori Hall (έγραψε το βιογραφικό μιούζικαλ «Tina») και τον Erwin Bach, σύζυγο της Τίνα Τέρνερ από τον Ιούλιο του 2013.

Tina Turner - Υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού με δότη το σύζυγό της |  Patras Events
Στο πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως «ο απόλυτος ύμνος σε μία παγκόσμια σούπερ σταρ» περιλαμβάνονται επίσης πλάνα αρχείου που βγαίνουν στο φως για πρώτη φορά, υλικό από μαγνητοταινίες και προσωπικές φωτογραφίες.

«Από την αρχή της καριέρας της ως βασίλισσα της R&B έως τις συναυλίες της σε στάδια που κατέρριπταν ρεκόρ, τη δεκαετία του ’80, η Tina Turner τραβά την κουρτίνα για να μας καλέσει στον ιδιωτικό της κόσμο με έναν τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει» αναφέρεται σε περίληψη της ταινίας.

Μιούζικαλ βασισμένο στη ζωή και τη μουσική της Τίνα Τάρνερ, στο Μπρόντγουεϊ