Είναι πλέον επίσημη η επίσκεψη στην Ελλάδα, καθώς ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης δημοσιοποίησαν το πρόγραμμά τους και έστειλαν μήνυμα μέσω Twitter.

Το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας καταφθάνει στην Αθήνα το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, ενώ στο πρόγραμμά του περιλαμβάνεται και επίσκεψη στην Κρήτη. Μέσω Twitter, Κάρολος και Καμίλα έστειλαν μήνυμα στην Ελλάδα.

Στο tweet του «Clarence House» (η βασιλική οικία στο Λονδίνο), έχουν αναρτηθεί δυο φωτογραφίες από την Ελλάδα (μια με το θωρηκτό «Αβέρωφ» και άλλη μια με το ανάκτορο της Κνωσού στην Κρήτη), και συνοδεύονται από το εξής μήνυμα: «Η επίσκεψη στην Ελλάδα θα είναι μια γιορτή για την μακρά συνεργασία με την Ελλάδα σε ναυτικό και στρατιωτικό επίπεδο, αλλά και για την νέα ευκαιρία για συνεργασία στην εκπαίδευση και στον τομέα της φιλανθρωπίας». 1

Σχετική εικόνα
Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Κατά την πρώτη μέρα της επίσημης επίσκεψή τους στην Ελλάδα θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στην συνέχεια θα υπάρξει επίσημη υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μαξίμου, όπως αναφέρει το «Clarence House». Το βράδυ ο Πρίγκιπας και η Δούκισσα θα είναι τα τιμώμενα πρόσωπα στο επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ το επόμενο πρωί θα γίνει η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

Κάρλος και Καμίλα θα καταθέσουν στη συνέχεια στεφάνι στο Πολεμικό Κοιμητήριο Φαλήρου (γνωστό και ως «Μνημείο Αθηνών») και ακολουθεί επίσκεψη στον Πειραιά και στο θωρηκτό «Αβέρωφ». Η Καμίλα θα επισκεφθεί και το «Μουσείο Μπενάκη», ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της συζύγου του Πρωθυπουργού, Μπέτυς Μπαζιάνα.

Σχετική εικόνα
Μονή Καισαριανής

Στη συνέχεια η Καμίλα αναμένεται να επισκεφθεί τη Μονή Καισαριανής, αλλά και κέντρο που προσφέρει βοήθεια σε γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης.

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάκτορο κνωσού
Ανάκτορο Κνωσού

Η επίσκεψη ολοκληρώνεται στις 11 Μάιου με επίσκεψη στη Κρήτη. Κάρολος και Καμίλα θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, ενώ η Καμίλα θα δώσει «το παρών» και σε μια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά οικογένειες μεταναστών.