Την πρώτη δημόσια κοινή τους εμφάνιση μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ πραγματοποίησαν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι μαζί με τις συζύγους τους, Κέτι Μίντλετον και Μέγκαν Μαρκλ, σε μια μάλλον απρόσμενη στιγμή οικογενειακής ομόνοιας.

Τα δύο αδέλφια και οι σύζυγοί τους εμφανίστηκαν με μαύρα ρούχα στο κάστρο του Γουίνδσορ για να δουν τα αφιερώματα και τα λουλούδια που άφησαν έξω από το κάστρο οι πολίτες για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες των βασιλικών συντακτών, ήταν ο 40χρονος Ουίλιαμ που έτεινε κλάδον ελαίας στους Δούκες του Σάσεξ, προσκαλώντας τον αδερφό του και την Μέγκαν Μαρκλ να τους συνοδεύσουν έξω από το κάστρο του Γουίνδσορ.

Μάλιστα, σύμφωνα με μία πηγή, ήταν τόσο ξαφνική η εξέλιξη ώστε οι άνθρωποι της ασφάλειάς τους αιφνιδιάστηκαν καθώς δεν περίμεναν και τους τέσσερις μαζί στον προαύλιο χώρο του ανακτόρου.

«Επρόκειτο για σημαντική επίδειξη ενότητας σε μια απίστευτα δύσκολη στιγμή για την οικογένεια» δήλωσε βασιλική πηγή στο People. «Είναι μια εκπληκτική ιστορική στιγμή και επίσης βαθιά προσωπική για την οικογένεια που θα ήλπιζε κανείς πως τα μέλη της θα ενώνονταν και θα στήριζαν τον νέο βασιλιά».

Πριν το θάνατο της βασίλισσας, οι σχέσεις του Χάρι με τον αδερφό του, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη, είχαν διαταραχθεί λόγω της απόφασής τους να μετακομίσουν δια βίου στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αλλά για όλα όσα ισχυρίστηκαν εις βάρος του Παλατιού.