Κυκλοφόρησε σήμερα από την HBO το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ Leaving Neverland, στο οποίο οι δύο ενήλικες σήμερα Wade Robson και James Safechuck αφηγούνται την σεξουαλική κακοποίηση που ισχυρίζονται πως υπέστησαν ως παιδιά από τον Μάικλ Τζάκσον.

Η νέα ταινία για την ζωή του βασιλιά της ποπ – με την υπογραφή του Νταν Ριντ – αναθερμαίνει τις κατηγορίες που είχαν διατυπωθεί σε βάρος του τραγουδιστή περί σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον ανηλίκων.

Στο ντοκιμαντέρ διάρκειας τεσσάρων ωρών, που θα προβληθεί στο δίκτυο HBO την Άνοιξη του 2019, δύο άνδρες, ο Γουέιντ Ρόμπσον και ο Τζέιμς Σέιφτσακ, κατηγορούν, παρουσιάζοντας λεπτομέρειες, τον Μάικλ Τζάκσον ότι τους κακοποίησε σεξουαλικά, όταν ήταν αντίστοιχα 7 και 6 ετών. Σήμερα, είναι 36 και 40 ετών.

Πριν από χρόνια, είχαν καταθέσει υπέρ του Μάικλ Τζάκσον. Ωστόσο, μετά τον θάνατό του, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά των κληρονόμων του, όμως οι προσφυγές τους απορρίφθηκαν.

Η πρώτη προβολή της έγινε στις 28 Ιανουαρίου στο φεστιβάλ Sundance και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο από την οικογένεια Τζάκσον – που κατήγγειλε το «λιντσάρισμα» του εμβληματικού καλλιτέχνη – όσο και από εκατομμύρια θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον σε όλο τον κόσμο. 

Ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε στις 25 Ιουνίου 2009, λίγο πριν ξεκινήσει μία σειρά συναυλιών επιστροφής με τίτλο «Αυτό είναι αυτό».

Μετά από μία μεγαλειώδη καριέρα και ταραγμένη προσωπική ζωή, ο εμβληματικός καλλιτέχνης σταμάτησε να αναπνέει σε ηλικία 50 ετών, ενώ προσπάθησε να κοιμηθεί υπό τη φροντίδα του Conrad Murray, του προσωπικού του γιατρού, βυθίζοντας στο πένθος εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη.