Το περίφημο άρωμα έγινε 100 χρόνων και ο διάσημος οίκος το γιορτάζει με μια σειρά από ονειρικά κοσμήματα.

Ανάμεσα στα 123 κομμάτια της συλλογής ένα μαγευτικό κολιέ διακοσμημένο με διαμάντι 55,55 καρατίων.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που γίνονται το “σήμα κατατεθέν” για έναν οίκο. Ένα από αυτά είναι το N ° 5 για τη Chanel.  Το θρυλικό άρωμα δημιουργήθηκε “για τη γυναίκα, από μία γυναίκα”. Το δημιούργησε ο αρωματοποιός Ernest Beaux με την Gabrielle Chanel το 1921.

Σήμερα για τα 100α γενέθλια η Patrice Leguéreau, διεύθυντρια  του Chanel Jewelry Creation Studio, φαντάστηκε τη συλλογή Νο 5, τα πρώτα και μοναδικά, υψηλής ποιότητας, κοσμήματα αφιερωμένα σε ένα άρωμα, δηλαδή 123 κομμάτια που αποτυπώνουν όλες τις όψεις του αρώματος, από το λογότυπο, το μπουκάλι , μέχρι την αίσθηση που δημιουργεί όταν το φοράς.

Το αριστούργημα αυτής της υψηλής συλλογής κοσμημάτων; Το  “55,55”, ένα μυθικό κολιέ με διαμάντια που παρουσιάζει το μπουκάλι και περιέχει στην καρδιά του ένα διαμάντι 55,55 καρατίων, συμβολικό βάρος που του έδωσε το όνομα του.

“Και για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε αυτό το μυθικό μπουκάλι, όλα υπάρχουν στο κολιέ: το σχήμα του πώματος, η σιλουέτα του μπουκαλιού, το κούμπωμα σε σχήμα τυχερού αριθμού, όλα σε διαμάντια: 104 στρογγυλά διαμάντια και 42 διαμάντια μπαγκέτε.

Χωρίς να ξεχνάμε την πτώση των διαμαντιών “δάκρυ”  διαφόρων μεγεθών, σαν να πέφτουν μερικές σταγόνες. Μια ωδή στο Chanel Νο 5, το οποίο  ο οίκος θα διατηρήσει πολύτιμα στην κληρονομιά του, ως μάρτυρα  και σύμβολο που ενώνει τον κόσμο της αρωματοποιίας και του κοσμήματος, και οι δύο αγαπητοί της Gabrielle Chanel”, λέει η Patrice Leguéreau, σύμφωνα με τη γαλλική Vogue.

Για να γιορτάσει την 100ή επέτειο του αρώματος, ο γαλλικός οίκος μόδας εξερευνά την ιστορία του σε ένα νέο επεισόδιο του Inside Chanel. Η σειρά τεκμηριώνει την πλούσια ιστορία και τις πολιτιστικές αναφορές πίσω από μία από τις πιο εμβληματικές μάρκες του κόσμου, αναφέρει το γαλλικό Elle.