Τα βραβεία Oldie απονέμονται κάθε χρόνο στη Βρετανία και φέτος στη λίστα των βραβευθέντων περιλαμβανόταν και η βασίλισσα Ελισάβετ. 95 ετών. Λογάριαζαν όμως όλοι χωρίς τον ξενοδόχο. Η βασίλισσα Ελισάβετ έστειλε μια επιστολή στην επιτροπή των βραβείων λέγοντας ότι δεν το αποδέχεται, σημειώνοντας ότι δεν πληροί τα κριτήρια καθώς νιώθει νέα στην καρδιά. «Είσαι τόσο μεγάλος όσο αισθάνεσα», σημείωνει η βασίλισσα Ελισάβετ η οποία χρησιμοποίησε το χιούμορ εν προκειμένω αλλά έστειλε και ένα δυνατό μήνυμα.

Ο Gyles Brandreth, ο οποίος είναι πρόεδρος των βραβείων, έστειλε μια επιστολή στον γραμματέα της βασίλισσας Sir Edward Young για να ρωτήσει εάν θα ήταν πρόθυμη να δεχτεί το βραβείο της Ηλικιωμένης της Χρονιάς.

Η απάντηση ήταν αρνητική. Η επιστολή της βασίλισσας, δια μέσου του γραμματέως της Tom Laing-Baker αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η βασίλισσα πιστεύει ότι είσαι τόσο μεγάλος όσο νιώθεις. Και καθώς η βασίλισσα δεν πιστεύει ότι πληροί τα σχετικά κριτήρια για να μπορεί αποδεχτεί το βραβείο, ελπίζουμε ότι θα βρείτε έναν πιο άξιο παραλήπτη».


Η επιστολή που έστειλε η βασίλισσα δια μέσου του γραμματέως της για να απορρίψει το βραβείο για τον Ηλικιωμένο της Χρονιάς