Η Google Arts and Culture συνεργάστηκε με το Ανάκτορο των Βερσαλλιών για να προσφέρει στους χρήστες εικονικής πραγματικότητας μια ιδιωτική περιδιάβαση στα διαμερίσματα του Λουδοβίκου 14ου.

Χρησιμοποιώντας φωτογραμμετρία -την επιστήμη μέτρησης από φωτογραφίες-, ο τεχνολογικός κολοσσός μπόρεσε να αναπαραστήσει σε τρεις διαστάσεις μοντέλα του παλατιού του Βασιλιά-Ηλίου.

Η αμερικανική εταιρεία συνέλλεξε πάνω από 4TB δεδομένων και με 15 δισεκατομμύρια πίξελ δημιούργησε τη νέα εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας Versailles. Η εξαιρετικής λεπτομέρειας εμπειρία εικονικής πραγματικότητας οδηγεί τους επισκέπτες σε τουρνέ στα βασιλικά διαμερίσματα, στο παρεκκλήσιο και στην όπερα. Οι χρήστες του HTC Vive και του Oculus Rift μπορούν να «πάρουν στα χέρια τους» και να εξερευνήσουν περισσότερους από 100 πίνακες, γλυπτά και άλλα έργα τέχνης.

Παράλληλα με την καινούργια περιδιάβαση εικονικής πραγματικότητας, ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσίασε μια online έκθεση περισσότερων από 398 αντικειμένων (αντικείμενα, τεχνουργήματα, πίνακες). Σε αυτήν περιλαμβάνονται τρισδιάστατα μοντέλα αντικειμένων όπως το ερμάριο με τα κοσμήματα της Μαρίας Αντουανέτας, η κλίνη του βασιλιά και μια πληθώρα πορτρέτων ιδιαίτερα υψηλής ευκρίνειας της βασιλικής οικογένειας καθώς και αρχειακών φωτογραφιών των Βερσαλλιών.

«Ανεβείτε στη σκηνή της βασιλικής Όπερας, πλησιάστε στο τέμπλο του βασιλικού παρεκκλησίου, το οποίο δημιούργησε ο Corneil van Clève τον 18ο αιώνα και ανακαλύψτε την Αίθουσα των Κατόπτρων, ένα από τα πιο εμβληματικά μέρη» σημειώνεται στην περιγραφή. «Ταπισερί, πίνακες, ταβάνια, γλυπτά και έπιπλα, όλα είναι προσιτά σε εσάς…

Για μια πιο προσωπική εμπειρία, επιλέξτε Night mode και εξερευνήστε το παλάτι υπό το φως των φλογών στα τζάκια» προτείνουν οι δημιουργοί της εφαρμογής.