Για την μακρόχρονη καριέρα του και την προσφορά του στον κινηματογράφο βραβεύτηκε ο βετεράνος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Κερκ Ντάγκλας, στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών.

Σε ηλικία 101 ετών, ο ζωντανός θρύλος του κινηματογράφου, αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους όταν ανέβηκε στη σκηνή σε αναπηρικό καρότσι με τη βοήθεια της νύφης του, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, για να παραλάβει το βραβείο του.

Γεννήθηκε στο Άμστερνταμ της Νέας Υόρκης το 1916. Το πραγματικό του όνομα είναι Ισούρ Ντανιέλοβιτς. Οι γονείς του ήταν ο Χέρσελ Χάρι Ντανιέλοβιτς και η Μπράινα Μπέρθα Σάνγκελ, Εβραίοι μετανάστες από τη Λευκορωσία.

Προερχόμενος από φτωχή οικογένεια, ο μικρός Κερκ πουλούσε τρόφιμα σε ανθρακωρύχους για να βοηθήσει την κατάσταση στο σπίτι του. Αργότερα όντας ήδη διάσημος δήλωσε σε συνέντευξή του ότι άλλαξε τουλάχιστον 40 δουλειές πριν γίνει ηθοποιός. Κατά τη φοίτησή του στο Λύκειο, συμμετείχε σε σχολικές θεατρικές παραστάσεις και διαπίστωσε ότι το μόνο πράγμα για το οποίο ήταν σίγουρος στη ζωή του ήταν η επιθυμία του να γίνει ηθοποιός. Μην μπορώντας να πληρώσει τα δίδακτρα, εισήχθη στο πανεπιστήμιο St. Lawrence έχοντας δανειστεί χρήματα τα οποία επέστρεψε δουλεύοντας ως κηπουρός ή ως επιστάτης. Ήταν επίσης μέλος της ομάδας πάλης του πανεπιστημίου.

Ο Κερκ Ντάγκλας αποφοίτησε από το κολέγιο το 1939. Οι υποκριτικές του ικανότητες δεν πέρασαν απαρατήρητες από την Αμερικανική Ακαδημία του Δράματος στη Νέα Υόρκη, όπου και του παραχωρήθηκε υποτροφία.

O διάσημος ηθοποιός, παραγωγός και συγγραφέας, γύρισε την πρώτη του ταινία το 1946 με τίτλο «The Strange Love of Martha Ivers».Σχετική εικόνα